Rižoto sa boranijom i pečurkama
Lako
1 hour hour 20 minutes minutes
Sastojci
- 50 g maslaca
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa, veća
- 200 g žute boranije
- 200 g pečurki
- 2 čena belog luka
- 300 g pirinča
- 1 kocka supe, 1l supe
- 1 kesica parmezana
- Na 25g maslaca propržiti crni luk, dok ne promeni boju, pa dodati narendanu šargarepu. Dinstati par minuta, uz povremeno dodavanje po malo supe, potom dodati boraniju i nastaviti dinstanje. Nakon par minuta dinstanja dodati pečurke i beli luk, kada se pečurke prodinstaju dodati pirinač.
- Uspite nekoliko kutlača supe i mešajte povremeno, uz dodavanje supe čim prethodna količina ispari. Nakon što sva supa ispari, pirinač bi trebalo da je skuvan, pa dodajte 25g maslaca izmešajte, skinite sa ringle pa umešajte parmezan i služite.
Tagovi boranija, pečurke, pirinač, rižoto, ručak
Pogledajte i…