Scarpaccia
Lako
1 hour hour
Sastojci
- 500 g narendanih tikvica
- So i biber po ukusu
- 2 jajeta
- 120 ml tečnosti od tikvica ili obične vode
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g kukuruznog griza
- 90 g rendanog parmezana
- 75 g brašna
- 1/2 kašičice kašičice mlevene dimljene paprike
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1/2 kačičice suve majčine dušice
- Kukuruzni griz i parmezan za posip
- Narendane tikvice posoliti i pobiberiti pa ih ostaviti da ispuštaju vodu, nekih 10-20 minuta.
- Ocediti tikvice i sačuvati dobijenu tečnost pa tikvice poređati na ubrus da upiju što više tečnosti.
- Zagrejati rernu na 220°C.
- Umutiti jaja, tečnost od tikvica i maslinovo ulje pa dodati kukuruzni griz, parmezan i brašno. Začiniti i dodati tikvice pa sve zajedno dobro izmešati.
- Obložiti pleh, dimenzija 28x38 cm, papirom za pečenje pa ravnomerno utisnuti smesu u kalup.
- Posuti od gore sa par kašika kukuruznog griza i parmezana i staviti da se peče 30 minuta. Izvaditi iz rerne kada postane hrskavo i odvoji se od ivica tepsije pa poslužiti iseckano na kocke.
Tagovi doručak, kukuruzni griz, origano, parmezan, tart, tikvice, večera
Sastojci
- 500 g narendanih tikvica
- So i biber po ukusu
- 2 jajeta
- 120 ml tečnosti od tikvica ili obične vode
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g kukuruznog griza
- 90 g rendanog parmezana
- 75 g brašna
- 1/2 kašičice kašičice mlevene dimljene paprike
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1/2 kačičice suve majčine dušice
- Kukuruzni griz i parmezan za posip
Pogledajte i…