Škotska jaja
Lako
40 minutes minutes
5
Sastojci
- 8 obarenih jaja (tvrdo ili srednje rovito skuvana)
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 40 g dižon senfa ili običnog
- 5 g sitno seckanog svežeg peršuna
- 4 g soli
- 2 g slatke mlevene paprike
- 1 g mlevenog bibera
- 1 g suve majčine dušice
- 100 g brašna
- 2 razmućena jaja
- 100 g panko prezli, običnih prezli ili usitnjenog kornfleksa
- 1 l ulja
- Obarena jaja oljuštiti. Meso pomešati sa senfom, peršunom, solju, paprikom, biberom i majčinom dušicom pa dobro izmešati.
- Meso podeliti na 8 jednakih loptica i svaku lopticu na dlanu istanjiti i staviti kuvano jaje u nju pa meso oblikovati oko jajeta i dobro stisnuti u oblikovanu lopticu.
- Ponoviti postupak sa svim jajima pa ih uvaljati prvo u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle.
- Peći u dubokom ulju ili u air fryer-u (nekih 12 minuta na 200°C) dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana. Poslužiti uz umake po izboru.
Tagovi jaja, mleveno meso, predjelo, ručak, senf, večera
Sastojci
- 8 obarenih jaja (tvrdo ili srednje rovito skuvana)
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 40 g dižon senfa ili običnog
- 5 g sitno seckanog svežeg peršuna
- 4 g soli
- 2 g slatke mlevene paprike
- 1 g mlevenog bibera
- 1 g suve majčine dušice
- 100 g brašna
- 2 razmućena jaja
- 100 g panko prezli, običnih prezli ili usitnjenog kornfleksa
- 1 l ulja
Pogledajte i…