Škotska jaja

Škotska jaja

Lako
40 minutes
5

Sastojci

  • 8 obarenih jaja (tvrdo ili srednje rovito skuvana)
  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 40 g dižon senfa ili običnog
  • 5 g sitno seckanog svežeg peršuna
  • 4 g soli
  • 2 g slatke mlevene paprike
  • 1 g mlevenog bibera
  • 1 g suve majčine dušice
  • 100 g brašna
  • 2 razmućena jaja
  • 100 g panko prezli, običnih prezli ili usitnjenog kornfleksa
  • 1 l ulja

  • Obarena jaja oljuštiti. Meso pomešati sa senfom, peršunom, solju, paprikom, biberom i majčinom dušicom pa dobro izmešati.
  • Meso podeliti na 8 jednakih loptica i svaku lopticu na dlanu istanjiti i staviti kuvano jaje u nju pa meso oblikovati oko jajeta i dobro stisnuti u oblikovanu lopticu.
  • Ponoviti postupak sa svim jajima pa ih uvaljati prvo u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle.
  • Peći u dubokom ulju ili u air fryer-u (nekih 12 minuta na 200°C) dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana. Poslužiti uz umake po izboru.
Tagovi jaja, mleveno meso, predjelo, ručak, senf, večera

Sastojci

  • 8 obarenih jaja (tvrdo ili srednje rovito skuvana)
  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 40 g dižon senfa ili običnog
  • 5 g sitno seckanog svežeg peršuna
  • 4 g soli
  • 2 g slatke mlevene paprike
  • 1 g mlevenog bibera
  • 1 g suve majčine dušice
  • 100 g brašna
  • 2 razmućena jaja
  • 100 g panko prezli, običnih prezli ili usitnjenog kornfleksa
  • 1 l ulja

Pogledajte i…