![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/08/MG_4484-scaled.jpg)
Složenac sa tikvicama i sirom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 1 kg tikvica, iseckanih na kolutove ili ploške
- so
- biber
- suvi bosiljak
- 120 g brašna
- 6 jaja, umućenih
- 200 g panko prezli
- 50 g parmezana
- 350 ml ulja
- 450 g sitnog sira Belkino
- 2 jajeta
- 1.8 dl kiselog mleka Belkino
- 1.8 dl jogurta Belkino
- Tikvice začiniti solju,biberom i suvim bosiljkom pa dobro promešati.
- Umakati tikvice u brašno, jaja pa u prezle pomešane sa parmezanom i peći u tiganju sa vrelim uljem. Tikvice odlagati na ubrus kako bi upile višak masnoće.
- U pekač poređati red tikvica pa posuti sa slojem sitnog sira, ponoviti postupak još dva puta, dok ne dobijete tri sloja tikvica, završno sa malo sitnog sira.
- Umutiti 2 jajeta, kiselo mleko i jogurt pa začiniti sa malo soli, bibera i bosiljka i posuti preko tikvica.
- Peći 25 minuta na 220°C. Ostaviti da se prohladi pa iseći i poslužiti uz paradajz salatu.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi jaja, jogurt, kiselo mleko, ručak, sir, složenac, tikvice
Sastojci
- 1 kg tikvica, iseckanih na kolutove ili ploške
- so
- biber
- suvi bosiljak
- 120 g brašna
- 6 jaja, umućenih
- 200 g panko prezli
- 50 g parmezana
- 350 ml ulja
- 450 g sitnog sira Belkino
- 2 jajeta
- 1.8 dl kiselog mleka Belkino
- 1.8 dl jogurta Belkino
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…