Stromboli pizza
Lako
2 hours hours 30 minutes minutes
3.50
Sastojci
Sastojci za dve rolade:
- 510 g brašna
- 6 g suvog kvasca
- 10 g soli
- 25 ml maslinovog ulja
- 315 g tople vode
- 150 ml paradajz sosa
- 1 g suvog bosiljka
- 1 g suvog origana
- 1 g majčine dušice
- 6 feforana, sitno seckanih (opciono)
- 200 g stišnjene šunke
- 100 g kulena Delikato
- 100 g čajne kobasice Delikato
- 300 g rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 2 kašike rendanog parmezana
- 1 kašičica belog luka u granulama
- Pomešati brašno, kvasac i so u posudi. Dodati maslinovo ulje i vodu pa zamesiti testo. Testo mesiti rukama, na blago pobrašnjenoj površini, do 10 minuta pa ga oblikovati u loptu, prekriti i ostaviti 90 minuta da naraste. Nakon ovog vremena razmesiti testo i podeliti ga na dve jednake lopte pa oklagijom razviti svaku u pravougaonik oko 30x40 cm.
- Testo premazati mešavinom paradajz sosa i začina (polovinom smese, kako su sve navedene količine nadeva za dve rolade). Posuti feferonama pa ređati šunku, kulen i čajnu kobasicu preko. Posuti sirom i urolati pizzu u roladu.
- Premazati razmućenim jajetom, posuti sa belim lukom i parmezanom pa napraviti 3-4 zareza oštrim nožem kako bi para mogla da izlazi iz pizze tokom pečenja.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni 25 minuta na 200°C dok pizza ne postane zlatne boje. Služiti toplo uz umak po izboru.
Tagovi bosiljak, čajna, kačkavalj, kulen, origano, paradajz sos, parmezan, pizza, večera
Sastojci
Sastojci za dve rolade:
- 510 g brašna
- 6 g suvog kvasca
- 10 g soli
- 25 ml maslinovog ulja
- 315 g tople vode
- 150 ml paradajz sosa
- 1 g suvog bosiljka
- 1 g suvog origana
- 1 g majčine dušice
- 6 feforana, sitno seckanih (opciono)
- 200 g stišnjene šunke
- 100 g kulena Delikato
- 100 g čajne kobasice Delikato
- 300 g rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 2 kašike rendanog parmezana
- 1 kašičica belog luka u granulama
Pogledajte i…