Stromboli pizza

Stromboli pizza

Lako
2 hours 30 minutes
3.50

Sastojci

Sastojci za dve rolade:

  • 510 g brašna
  • 6 g suvog kvasca
  • 10 g soli
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 315 g tople vode
  • 150 ml paradajz sosa
  • 1 g suvog bosiljka
  • 1 g suvog origana
  • 1 g majčine dušice
  • 6 feforana, sitno seckanih (opciono)
  • 200 g stišnjene šunke
  • 100 g kulena Delikato
  • 100 g čajne kobasice Delikato
  • 300 g rendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašičica belog luka u granulama

  • Pomešati brašno, kvasac i so u posudi. Dodati maslinovo ulje i vodu pa zamesiti testo. Testo mesiti rukama, na blago pobrašnjenoj površini, do 10 minuta pa ga oblikovati u loptu, prekriti i ostaviti 90 minuta da naraste. Nakon ovog vremena razmesiti testo i podeliti ga na dve jednake lopte pa oklagijom razviti svaku u pravougaonik oko 30x40 cm.
  • Testo premazati mešavinom paradajz sosa i začina (polovinom smese, kako su sve navedene količine nadeva za dve rolade). Posuti feferonama pa ređati šunku, kulen i čajnu kobasicu preko. Posuti sirom i urolati pizzu u roladu.
  • Premazati razmućenim jajetom, posuti sa belim lukom i parmezanom pa napraviti 3-4 zareza oštrim nožem kako bi para mogla da izlazi iz pizze tokom pečenja.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni 25 minuta na 200°C dok pizza ne postane zlatne boje. Služiti toplo uz umak po izboru.
Tagovi bosiljak, čajna, kačkavalj, kulen, origano, paradajz sos, parmezan, pizza, večera

Sastojci

Sastojci za dve rolade:

  • 510 g brašna
  • 6 g suvog kvasca
  • 10 g soli
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 315 g tople vode
  • 150 ml paradajz sosa
  • 1 g suvog bosiljka
  • 1 g suvog origana
  • 1 g majčine dušice
  • 6 feforana, sitno seckanih (opciono)
  • 200 g stišnjene šunke
  • 100 g kulena Delikato
  • 100 g čajne kobasice Delikato
  • 300 g rendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašičica belog luka u granulama

Pogledajte i…