Struffoli

Struffoli

Lako
2 hours

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 35 g maslaca
  • 20 g šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1 narandža rendana kora
  • 1 limun rendana kora
  • 3 jajeta
  • 1 kašika rakije ili Limoncello likera
  • 1 l ulja
  • 200 g meda PerSu
  • 2 kašike soka od narandže
  • Kandirane višnje za dekor

  • U multipraktiku sjediniti brašno, maslac, šećer, so, prašak za pecivo, rendanu koru narandže i limuna, jaja i rakiju dok se ne formira testo.
  • Rukama formirati loptu od testa (pobrašniti dodatno po potrebi ukoliko se lepi za ruke) te ga uviti u foliju i ostaviti u frižideru na sat vremena da odmori.
  • Nakon hlađenja testo iseći na 8 delova pa svaki deo rukama oblikovati u lanac debljine 1 cm. Svaki lanac seći na 1 cm širine i formirati rukama loptice od isečenog testa.
  • Loptice ređati na papir za pečenje dok svo testo ne oblikujete.
  • Zagrejati ulje u dubljoj šerpi pa peći u nekoliko tura lopice dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana (okrećite ih kako ne bi zagorele).
  • Krofnice vaditi na ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće.
  • U plićoj i širokoj šerpi zagrejati na tihoj vatri, med i sok od narandže dok se med ne rastopi.
  • Isključiti šporet pa dodati u med sve krofnice pa ih dobro izmešati kako bi se skroz obložile
  • medom pa ih ostavite u šerpi da se prohlade nekih 5-10 minuta.
  • Pripremite sud za ređanje krofnica i u sredinu stavite čašu kojoj ćete premazati uljem ivice, kako bi je kasnije lakše izvadili iz sredine. Ređati krofnice u sud oko čaše u oblik venca i preliti ostatkom meda sa svih strana. Posuti krofnice kandiranim višnjama i dekorom pa ostaviti na hladnom nekih pola sata da se med stegne. Na kraju izvaditi čašu iz sredine i poslužiti struffoli.
Tagovi kandirane višnje, liker, limun, med, mini krofne, pomorandža, struffoli

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 35 g maslaca
  • 20 g šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1 narandža rendana kora
  • 1 limun rendana kora
  • 3 jajeta
  • 1 kašika rakije ili Limoncello likera
  • 1 l ulja
  • 200 g meda PerSu
  • 2 kašike soka od narandže
  • Kandirane višnje za dekor

Pogledajte i…