
Sutlijaš

Lako

40 minutes minutes

Sastojci
- 1 l mleka Belkino
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g pirinča oblog zrna
- Cimet po ukusu
- U šerpi na srednje tihoj vatri kuvati mleko dok ne provri. Dodati šećer i vanilin šećer, a zatim sipati pirinač. Kuvati uz povremeno mešanje dok pirinač ne omekša i smesa ne postane kremasta i gusta.
- Gotov sutlijaš rasporediti u 3 čaše i ostaviti da se prohladi. Po želji posuti cimetom i ukrasiti svežim voćem.

Tagovi Belkino, cimet, dezert, jednostavna priprema, klasik iz detinjstva, mleko, pirinač, vanila
Sastojci
- 1 l mleka Belkino
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g pirinča oblog zrna
- Cimet po ukusu
Pogledajte i…