Uskršnji venčići

Uskršnji venčići

Lako
2 hours

Sastojci

  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica brašna
  • 120 ml mlakog mleka Belkino
  • 180 g grčkog jogurta
  • 75 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike brašna
  • 2,5 kašike vode

  • Aktivirati kvasac sa kašičicom šećera i brašna u mlakom mleku. Zamesiti testo tako što ćete kvascu dodati jogurt, ulje, so i brašno. Prekriti testo i ostaviti ga na toplom da se udupla (60 minuta).
  • Zagrejati rernu na 200°C.
  • Testo podeliti na 8 jednakih delova pa svaki deo oblikovati u prut dužine oko 40 cm. Premazati testo vodom pa položiti kuvano jaje na sredinu testa i oko njega oblikovati testo i konačno na vrhu ga uvrteti jednom i ivice položiti na dno.
  • Poređati testo na pleh, ostavljajući malo mesta između, pa peći 20 minuta.
  • U međuvremenu umutiti so, brašno i vodu pa nakon što su štapići dobili smeđu boju preliti preko njih ovu smesu i zapeći još 2 minuta u rerni. Štapiće poslužiti sveže kao predjelo ili kao hleb uz uskršnji doručak/ručak.
Tagovi domaće pecivo, doručak, jogurt, mleko, ručak, uskrs, venčić

Sastojci

  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica brašna
  • 120 ml mlakog mleka Belkino
  • 180 g grčkog jogurta
  • 75 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike brašna
  • 2,5 kašike vode

Pogledajte i…