![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/02/MG_1038-2-1-scaled.jpg)
Krekeri sa ajvarom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 250 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 3 kašičice soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 150 g ajvara
- 30 g susama
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica majčine dušice
- 100 g grčkog sira Belkino
- 100 ml maslinovog ulja
- Pomešati suve sastojke u posudi (brašno, so i prašak za pecivo). Dodati ajvar, susam i suve začine pa dobro sjediniti smesu.
- Izmrviti sir viljuškom pa ga rukama sjediniti sa smesom. Dodati ulje i zamesiti testo. Ostaviti ga u frižideru na pola sata da odmori.
- Posuti brašno na radnu površinu i oklagijom istanjiti testo na 0.5 cm debljine. Vaditi oblike iz testa i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta na 180°C.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi ajvar, doručak, krekeri, origano, sir, susam, večera
Sastojci
- 250 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 3 kašičice soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 150 g ajvara
- 30 g susama
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica majčine dušice
- 100 g grčkog sira Belkino
- 100 ml maslinovog ulja
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…