zapeceni burito u tiganju

Zapečeni burito u tiganju

Zapečeni burito u tiganju

Srednje
45 minutes

Sastojci

  • 1 luk
  • 600 g mlevenog mešanog mesa
  • 1 veći sveži paradajz naseckan na kockice
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 1 konzerva crnog pasulja (240g oceđene mase)
  • 1 šolja kukuruza šećerca
  • 1 pakovanje manjih tortilja (320g) naseckanih na trakice širine 3 cm
  • 150 g rendanog cheddar sira (opciono, ako nemate zamenite sa kačkavaljem)
  • 125 g trapista, rendanog 
  • par kašika kisele pavlake Belkino
  • 2 naseckana mlada luka ( možete zameniti prazilukom ili avokadom )
  • mlevena paprika (slatka i ljuta)
  • so i biber po ukusu

  • Na par kapi ulja, u tiganju koji možete koristiti i za pečenje u rerni, izdinstajte luk, pa kada postane staklast dodajte meso i začine. Kada je meso izdinstano, dodajte sveži paradajz pa posle par minuta dinstanja dodajte i pasirani.
  • Potom dodajte pasulj i kukuruz i krčkajte do željene gustine. Pri kraju dodajte naseckanu tortilju pa dobro izmešajte i ostavite na vatri tik da tortilja upije sokove pa sklonite sa vatre.
  • Pospite mlevenim sirevima i spustite u rernu da se zapeče nekih 5-10 minuta, dok se sirevi ne rastope. Poslužite sa kiselom pavlakom i mladim lukom.
Tagovi burito, ručak

Sastojci

  • 1 luk
  • 600 g mlevenog mešanog mesa
  • 1 veći sveži paradajz naseckan na kockice
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 1 konzerva crnog pasulja (240g oceđene mase)
  • 1 šolja kukuruza šećerca
  • 1 pakovanje manjih tortilja (320g) naseckanih na trakice širine 3 cm
  • 150 g rendanog cheddar sira (opciono, ako nemate zamenite sa kačkavaljem)
  • 125 g trapista, rendanog 
  • par kašika kisele pavlake Belkino
  • 2 naseckana mlada luka ( možete zameniti prazilukom ili avokadom )
  • mlevena paprika (slatka i ljuta)
  • so i biber po ukusu

Pogledajte i…