Zapečeni burito u tiganju
Srednje
45 minutes minutes
Sastojci
- 1 luk
- 600 g mlevenog mešanog mesa
- 1 veći sveži paradajz naseckan na kockice
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 1 konzerva crnog pasulja (240g oceđene mase)
- 1 šolja kukuruza šećerca
- 1 pakovanje manjih tortilja (320g) naseckanih na trakice širine 3 cm
- 150 g rendanog cheddar sira (opciono, ako nemate zamenite sa kačkavaljem)
- 125 g trapista, rendanog
- par kašika kisele pavlake Belkino
- 2 naseckana mlada luka ( možete zameniti prazilukom ili avokadom )
- mlevena paprika (slatka i ljuta)
- so i biber po ukusu
- Na par kapi ulja, u tiganju koji možete koristiti i za pečenje u rerni, izdinstajte luk, pa kada postane staklast dodajte meso i začine. Kada je meso izdinstano, dodajte sveži paradajz pa posle par minuta dinstanja dodajte i pasirani.
- Potom dodajte pasulj i kukuruz i krčkajte do željene gustine. Pri kraju dodajte naseckanu tortilju pa dobro izmešajte i ostavite na vatri tik da tortilja upije sokove pa sklonite sa vatre.
- Pospite mlevenim sirevima i spustite u rernu da se zapeče nekih 5-10 minuta, dok se sirevi ne rastope. Poslužite sa kiselom pavlakom i mladim lukom.
Tagovi burito, ručak
Sastojci
- 1 luk
- 600 g mlevenog mešanog mesa
- 1 veći sveži paradajz naseckan na kockice
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 1 konzerva crnog pasulja (240g oceđene mase)
- 1 šolja kukuruza šećerca
- 1 pakovanje manjih tortilja (320g) naseckanih na trakice širine 3 cm
- 150 g rendanog cheddar sira (opciono, ako nemate zamenite sa kačkavaljem)
- 125 g trapista, rendanog
- par kašika kisele pavlake Belkino
- 2 naseckana mlada luka ( možete zameniti prazilukom ili avokadom )
- mlevena paprika (slatka i ljuta)
- so i biber po ukusu
Pogledajte i…