Žuti kolač sa višnjama

Žuti kolač sa višnjama

Lako
40 minutes

Sastojci

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanil šećera
  • 160 ml jogurta Belkino
  • 100 ml ulja
  • 250 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 900 g smrznutih višanja ili 500 g svežih očišćenih od koštica
  • 30 g griza

  • Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom dok se šećer ne rastopi. Dodati jogurt i ulje pa kratko sjediniti. Ubaciti brašno i prašak za pecivo pa umutiti sve zajedno na najmanjoj brzini.
  • Zagrejati rernu na 180°C.
  • Višnje ocediti od viška tečnosti pa ih pomešati sa grizom i ostaviti po strani.
  • Izliti smesu u kalup obložen papirom za pečenje (dimenzija 32x22 cm). Posuti višnje preko smese u kalupu i peći kolač 30 minuta.
  • Ostaviti kolač da se blago prohladi. Iseći na kocke, posuti šećerom u prahu, pa poslužiti.
Tagovi dezert, griz, jogurt, kolač, vanila, višnje

Sastojci

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanil šećera
  • 160 ml jogurta Belkino
  • 100 ml ulja
  • 250 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 900 g smrznutih višanja ili 500 g svežih očišćenih od koštica
  • 30 g griza

Pogledajte i…