![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/IMG_470100-scaled-1.jpg)
Posna pita sa višnjama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
45 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 1 pakovanje debelih kora
- 8 kašika griza
- 4 kašika gustina
- 12 kašika šećera
- 1/2 šolje ulja
- 400 g višanja
- šećer u prahu za posipanje
- Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati sa malo ulja i posuti jednom kašikom šećera. Preko nje staviti još jednu koru i ponoviti postupak. Na treću koru na dno staviti 100g višanja, preko njih posuti kašiku šećera, dve kašike griza i jednu kašiku gustina pa urolati rolat. Staviti na pleh preko papira za pečenje. Ponoviti još 3 puta postupak tako da se dobiju 4 rolnice.
- Premazati ih uljem i peći 30 minuta na 200 stepeni, dok ne dobiju finu zlatnu boju. Sačekati da se prohlade pa iseći i posuti šećerom u prahu.
- *Sok od višanja može da se sipa u šerpicu sa malo šećera pa kad provri ubaciti razmućenu jednu kašiku gustina sa malo hladnog soka. Odličan preliv za pitu.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, pita, pita sa višnjama, višnje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…