![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/04/MG_8524a-scaled.jpg)
Mafini sa borovnicama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 200 g brašna TO!
- 150 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 80 ml ulja TO!
- 2 jajeta TO!
- 1 kašika vanila arome
- 2 kašike soka od limuna
- 150 g borovnica
- 25 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- Rernu zagrejte, na 200°C, sa ventilatorom kako bi mafini narasli.
- Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so pa napravite malo udubljenje u smesi. Dodajte ulje, mleko, jaja, vanilu i sok od limuna pa umutite žicom.
- Spatulom pomešajte, suve i mokre sastojke, dok se ne sjedine. Dodajte borovnice i brzo sve promešajte.
- U kalup za mafine, obložen korpicama za mafine, ulijte smesu. U preostala prazna mesta u kalupu sipajte vodu. Ona će pomoći da se mafini ravnomerno ispeku.
- Mafine pospite mešavinom smeđeg šećera i cimeta pa pecite, 20-25 minuta, dok borovnice ne puste sok.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi borovnice, cimet, kolači, limun, mafini, poslastice, vanila, za svaki dan
Sastojci
- 200 g brašna TO!
- 150 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 80 ml ulja TO!
- 2 jajeta TO!
- 1 kašika vanila arome
- 2 kašike soka od limuna
- 150 g borovnica
- 25 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…