Čokoladni cheesecake
Srednje
2 hours hours
Sastojci
Za koru
- 390 g čajnih keksića sa punjenjem
- 115 g istopljenog putera
- 1 kašika kakao praha
Za fil
- 500 g krem sira
- 2 kašike kakao praha
- 250 g šećera u prahu
- 200 g istopljene čokolade za kuvanje
- 250 ml blago umućene slatke pavlake
- Na pari istopite čokoladu i ostavite da se sasvim ohladi. Keksiće sameljite u blenderu, dodajte im puter i kašiku kakao praha. Dobro pomešajte. Sipajte u kalup, utisnite i stavite u frižider.
- U posudi umutite krem sir sa šećerom i kakaom. Dodajte istopljenu čokoladu pa dobro promešajte. Slatku pavlaku posebno blago umutite pa je lagano umešajte u fil. Sipajte fil u kalup preko keksa.
- Poravnajte i stavite u frižider na 4-6 sati minimum. Služite sa svežim borovnicama ili voćem po vašem izboru.
Tagovi čizkejk, čokoladni čizkejk, dezert
Sastojci
Za koru
- 390 g čajnih keksića sa punjenjem
- 115 g istopljenog putera
- 1 kašika kakao praha
Za fil
- 500 g krem sira
- 2 kašike kakao praha
- 250 g šećera u prahu
- 200 g istopljene čokolade za kuvanje
- 250 ml blago umućene slatke pavlake
Pogledajte i…