
Tiramisu kuglice
                Lako
45 minutes minutes
                Sastojci
Potrebno za 22 kuglice
- 40 ml crne kafe
 - 150 g piškota
 - 250 g maskarpone sira
 - 60 g šećera u prahu
 - 1 kašika ekstrakta ruma
 - 80 g kakao krema
 - kakao za posipanje
 
- Skuvati 40ml crne kafe i ostaviti po strani da se hladi. U međuvremenu izlomiti sitno 150g piškota na komadiće u većoj posudi. U drugoj posudi umutiti kremasto maskarpone sir sa šećerom, pa dodati kafu i rum i dobro umutiti opet.
 - Dodati potom izmrvljeni keks i špatulom dobro izmešati kako bi se što bolje keks sjedinio sa filom i samim tim brže omekšao. Kada ste sjedinili smesu, ostavite je u frižideru na par sati da keks odstoji i omekša, a fil da se ohladi kako bi bio lakši za formiranje. Možete ga ostaviti i u zamrzivaču na desetak minuta.
 - Kada je smesa odstojala, na vrh kašičice možete uzimati kakao krem i puniti kuglice pre nego što ih uoblikujete u lopticu, brzim potezima kako se masa ne bi ugrejala, jer će zbog toplote ovaj proces biti sve teži i teži zbog masnoće sira (krema).
 - Loptice (do 20g težine po loptici odmerite kako bi stale u male korpice) urolajte u kakao ili ih ubacite u frižideru, pa ih neposredno pred služenje rolajte u kakao prahu.
 
        Tagovi dezert, tiramisu
															Pogledajte i…
								
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	



