Tiramisu kuglice

Tiramisu kuglice

Lako
45 minutes

Sastojci

Potrebno za 22 kuglice

  • 40 ml crne kafe
  • 150 g piškota
  • 250 g maskarpone sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kašika ekstrakta ruma
  • 80 g kakao krema
  • kakao za posipanje

  • Skuvati 40ml crne kafe i ostaviti po strani da se hladi. U međuvremenu izlomiti sitno 150g piškota na komadiće u većoj posudi. U drugoj posudi umutiti kremasto maskarpone sir sa šećerom, pa dodati kafu i rum i dobro umutiti opet.
  • Dodati potom izmrvljeni keks i špatulom dobro izmešati kako bi se što bolje keks sjedinio sa filom i samim tim brže omekšao. Kada ste sjedinili smesu, ostavite je u frižideru na par sati da keks odstoji i omekša, a fil da se ohladi kako bi bio lakši za formiranje. Možete ga ostaviti i u zamrzivaču na desetak minuta.
  • Kada je smesa odstojala, na vrh kašičice možete uzimati kakao krem i puniti kuglice pre nego što ih uoblikujete u lopticu, brzim potezima kako se masa ne bi ugrejala, jer će zbog toplote ovaj proces biti sve teži i teži zbog masnoće sira (krema).
  • Loptice (do 20g težine po loptici odmerite kako bi stale u male korpice) urolajte u kakao ili ih ubacite u frižideru, pa ih neposredno pred služenje rolajte u kakao prahu.
Tagovi dezert, tiramisu

Sastojci

Potrebno za 22 kuglice

  • 40 ml crne kafe
  • 150 g piškota
  • 250 g maskarpone sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kašika ekstrakta ruma
  • 80 g kakao krema
  • kakao za posipanje

Pogledajte i…