Posni Wellington
Lako
1 hour hour 30 minutes minutes
5
Sastojci
- 2 srednja batata
- malo maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 70 g sušenih vrganja
- 300 ml tople vode
- par kašika suncokretovog ulja TO!
- 1 veći crni luk, naseckan na kockice
- 200 g pečurki, sitno naseckanih
- 4 čena belog luka, izgnječenog
- 70 g prezli
- 40 g suvih brusnica
- 70 g krupno seckanih oraha
- 4 kašike soja sosa
- 2 kašike Balzamiko sirćeta
- 4 kašike javorovog sirupa
- 4 kašike džema od brusnica
- malo sveže majčine dušice
- 1 kašika dižon senfa
- 4 kašike biljnog mleka
- 500 g posnog lisnatog testa
- Batat oljuštite, stavite ga u pleh za pečenje (obložen papirom za pečenje), izbockajte viljuškom, pa prelijete uljem i začinite sa solju i biberom. Pecite 40 minuta na 200 stepeni i ostavite sa strane da se prohladi.
- Vrganje stavite u toplu vodu, promešajte i ostavite sa strane.
- Na malo ulja, izdinstajte luk, dodajte pečurke, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte vrganje, beli luk, i dinstajte još par minuta. Potom dodati orahe, brusnicu, prezle i ostatak začina, pa dobro izmešajte smesu i ostavite sa strane da se prohladi.
- Blok lisnatog testa razvijte oklagijom, premažite filom, pa stavite ceo batat u sredinu i urolajte testo. Testo dobro zatvorite po ivicama, premažite mešavinom senfa i mleka, pa pecite na 200C dok testo ne dobije zlatnu boju. Služite toplo uz malo džema od brusnica i salatu po izboru.
Tagovi batat, brusnice, javorov sirup, lisnato testo, orasi, pečurke, posno predjelo, soja sos, svečani ručak
Sastojci
- 2 srednja batata
- malo maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 70 g sušenih vrganja
- 300 ml tople vode
- par kašika suncokretovog ulja TO!
- 1 veći crni luk, naseckan na kockice
- 200 g pečurki, sitno naseckanih
- 4 čena belog luka, izgnječenog
- 70 g prezli
- 40 g suvih brusnica
- 70 g krupno seckanih oraha
- 4 kašike soja sosa
- 2 kašike Balzamiko sirćeta
- 4 kašike javorovog sirupa
- 4 kašike džema od brusnica
- malo sveže majčine dušice
- 1 kašika dižon senfa
- 4 kašike biljnog mleka
- 500 g posnog lisnatog testa
Pogledajte i…