Piletina u piri piri sosu
Lako
48 minutes minutes
5
Sastojci
- 300 g otkoštenog bataka sa karabatakom
- 3 crvene paprike
- 1 kašika ulja
- 3 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 kašika slatke crvene paprike
- 2 ljute papričice
- 35 ml jabukovog sirćeta
- 1 narendana kora limuna
- 4 kapike limunovog soka
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašičice suvog origana
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 300 g humusa
- Paprike ispecite na 200°C na gornjoj poziciji u rerni, opcija grill, dok ne postanu reš sa obe strane. Odstranite im semenke i oljuštite ih. Na ulju izdinstajte crveni i beli luk dok ne omekšaju, pa dodajte mlevenu papriku i sklonite se strane. Očistite ljutu papriku od semenki, pa je iseckajte na krupne komade i ubacite u blender zajedno sa grilovanom paprikom.
- Dodajte dinstani luk, sirće, limunovu koru, limunov sok, šećer, origano, so i biber. Izblendirajte smesu i polovinom prelijte prethodno posoljeno i pobibereno meso, pa ga ostavite na 5 – 6 minuta sa strane.
- Prebacite meso u tepsiju, pa pecite 30 minuta na 200°C na gornjoj poziciji, opcija grill. Meso viljuškama iscepkajte, pa dodajte još par kašika preliva i dobro izmešajte. Servirajte preko humusa sa malo maslinovog ulja, pa poslužite uz pita hleb i umak.
Tagovi crvena paprika, humus, jabukovo sirće, limun, ljuta paprika, origano, piletina, ručak, večera
Sastojci
- 300 g otkoštenog bataka sa karabatakom
- 3 crvene paprike
- 1 kašika ulja
- 3 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 kašika slatke crvene paprike
- 2 ljute papričice
- 35 ml jabukovog sirćeta
- 1 narendana kora limuna
- 4 kapike limunovog soka
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašičice suvog origana
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 300 g humusa
Pogledajte i…