Parfe sa breskvama i granolom

Parfe sa breskvama i granolom

Lako
30 minutes

Sastojci

  • 170 g meda
  • 100 g kokosovog ulja (otopljenog) ili 100 ml običnog
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 50 g ječmenih pahuljica
  • 80 g badema
  • 20 g mlevenog lana
  • 320 g grčkog jogurta
  • 2 breskve, naseckane na kockice

  • Pomešajte med i kokosovo ulje, dodajte so i cimet, i sve dobro sjedinite. U med ubacite ovsene pahuljice, ječmene pahuljice, badem i mleveni lan, pa dobro promešajte. Smesu prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150C (nikako duže da granola ne bi dobila gorkast ukus). Ostavite granolu u plehu, da se prohladi, pa je izmrvite i prebacite u zatvorenu posudu.
  • Na dno čaše sipajte 2 pune kašike granole, pospite breskvama, pa prelijte grčkim jogurtom. Postupak ponovite dok ne napunite čašu (dva do tri sloja). Okvirno po čaši će vam biti potrebno 6 kašika granole, 80 g grčkog jogurta I pola breskve.
Tagovi badem, breskve, cimet, dezert u čaši, grčki jogurt, ječmene pahuljice, lan, med, ovsene pahuljice

Sastojci

  • 170 g meda
  • 100 g kokosovog ulja (otopljenog) ili 100 ml običnog
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 50 g ječmenih pahuljica
  • 80 g badema
  • 20 g mlevenog lana
  • 320 g grčkog jogurta
  • 2 breskve, naseckane na kockice

Pogledajte i…