Parfe sa breskvama i granolom
Lako
30 minutes minutes
Sastojci
- 170 g meda
- 100 g kokosovog ulja (otopljenog) ili 100 ml običnog
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice cimeta
- 200 g ovsenih pahuljica
- 50 g ječmenih pahuljica
- 80 g badema
- 20 g mlevenog lana
- 320 g grčkog jogurta
- 2 breskve, naseckane na kockice
- Pomešajte med i kokosovo ulje, dodajte so i cimet, i sve dobro sjedinite. U med ubacite ovsene pahuljice, ječmene pahuljice, badem i mleveni lan, pa dobro promešajte. Smesu prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150C (nikako duže da granola ne bi dobila gorkast ukus). Ostavite granolu u plehu, da se prohladi, pa je izmrvite i prebacite u zatvorenu posudu.
- Na dno čaše sipajte 2 pune kašike granole, pospite breskvama, pa prelijte grčkim jogurtom. Postupak ponovite dok ne napunite čašu (dva do tri sloja). Okvirno po čaši će vam biti potrebno 6 kašika granole, 80 g grčkog jogurta I pola breskve.
Tagovi badem, breskve, cimet, dezert u čaši, grčki jogurt, ječmene pahuljice, lan, med, ovsene pahuljice
Pogledajte i…