Firecracker ćufte
Lako
29 minutes minutes
Sastojci
- 400 g mlevenog mesa Delikato
- 1 kom jaje
- 45 g prezli
- 30 g rendanog parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika sitno secknog peršuna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- ½ kašičica mlevenog bibera
Ulje za prženje ćufti
- 80 g meda ili smeđeg šećera
- 60 ml srirača sosa (ilibilo kog drugog ljutog sosa po izboru)
- 20 g barbekju sosa (sosa za roštilj)
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen sitno seckanogbelog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 kašičica dimljene paprike
- ½ kašičice mlevenog bibera
- Pomešati meso sajajetom, prezlama, parmezanom, uljem i začinima pa oblikovati ćufte oko 30-35 gtežine svaku.
- U tiganju zagrejatiulje, pa peći ćufte dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana (oko 15 minuta).
- Izvaditi ćufte naubrus da se ocede od ulja.
- U posudi pomešatisve sastojke za sos pa ih izliti u tiganj (ukoliko koristite isti tiganj u komeste pekli ćufte, odlijte višak ulja i sa ubrusom blago očistite tiganj). Kratkokuvati sos dok ne krene da ključa i da se stvaraju balončići na sredini.
- Vratiti ćufte utiganj, zapeći ih u sosu pa skinuti sa ringle. Poslužiti uz prilog po izboru samalo susama i sitno seckanog peršuna.
Tagovi ćufte, mleveno meso, parmezan, ručak, soja sos
Sastojci
- 400 g mlevenog mesa Delikato
- 1 kom jaje
- 45 g prezli
- 30 g rendanog parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika sitno secknog peršuna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- ½ kašičica mlevenog bibera
Ulje za prženje ćufti
- 80 g meda ili smeđeg šećera
- 60 ml srirača sosa (ilibilo kog drugog ljutog sosa po izboru)
- 20 g barbekju sosa (sosa za roštilj)
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen sitno seckanogbelog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 kašičica dimljene paprike
- ½ kašičice mlevenog bibera
Pogledajte i…