Tufahije

Tufahije

Lako
1 hour

Sastojci

  • 9 jabuka, zlatni delišes
  • 500 g kristal šećera
  • 500 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • Pola limuna, naseckanog na kolutiće
  • 100 ml slatke pavlake
  • 150 g oraha, rendanih

  • Jabuke oljuštite, izvadite sredinu pa premažite limunom kako ne bi požutele.
  • U manju šerpu stavite šećer, vodu, vanilin šećer i kolutove limuna, pa kuvajte dok smesa ne proključa.
  • Ubacite 3-4 jabuke (koliko vam stane u šerpu), kuvajte 5 minuta na jednoj strani, pa ih okrenite da se i na drugoj strani kuvaju 5 minuta.
  • Izvadite jabuke iz šerpe, odložite na tacnu, pa stavite u frižider da se ohlade.
  • Nastavite kuvanje ostalih jabuka, istom dužinom kuvanja.
  • Mikserom umutite slatku pavlaku dok ne bude čvrsta.
  • U mlevene orahe dodajte 8 kašika šerbeta u kojoj su se kuvale jabuke i 5 kašika umućene slatke pavlake pa sve zajedno pomešajte. Ovom smesom napunite špric za filovanje (sa širokim okruglim nastavkom) i punite jabuke.
  • Jabuke ukrasite ostatkom umućene slatke pavlake, pospite sa malo seckanih oraha, kandiranom višnjom, zalijte sa dve kašike šerbeta pa poslužite.
Tagovi dezert, jabuke, limun, orasi, tufahije, vanila

Sastojci

  • 9 jabuka, zlatni delišes
  • 500 g kristal šećera
  • 500 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • Pola limuna, naseckanog na kolutiće
  • 100 ml slatke pavlake
  • 150 g oraha, rendanih

Pogledajte i…