Govedina Stroganoff

Govedina Stroganoff

Lako
45 minutes

Sastojci

  • 600 g goveđeg Rib eye stejka ili drugog odreska po izboru
  • So i biber
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • 25 g maslaca
  • 1 crni luk naseckan na rebra
  • 4 čena belog luka sitno naseckana
  • 300 g šampinjona sitno naseckanih
  • 2 kašike brašna
  • 50 ml belog vina
  • 400 ml goveđe supe
  • 100 g kisele pavlake Belkino
  • 1 kašika dižon senfa
  • Soja sos opciono
  • So i biber po potrebi
  • 500 g testenine

  • Stejk iseckati na tanke trakice pa ga posoliti, pobiberiti i posuti brašnom sa svih strana.
  • Zagrejati ulje u tiganju pa izdinstati meso, tek da promeni boju sa svih strana, pa ga izvaditi napolje.
  • U tiganj staviti maslac pa kad se rastopi dodati crveni i beli luk. Dinstati dok luk ne omekša (po potrebi dodati malo vode kako ne bi goreli ostaci od pečenja mesa u tiganju).
  • Dodati pečurke, dinstati dok ne omekšaju, potom dodati brašno i dinstati još jedan minut. Sipati vino, dinstati par minuta dok alkohol ne evaporiše, zatim dodati supu, kiselu pavlaku i dižon senf.
  • Pustiti da smesa proključa pa vratiti meso i smanjiti temperaturu, da se meso ispeče do kraja u sosu, dok se sos ne ukuva do željene gustine.
  • Začiniti po ukusu sa solju i biberom, dodati malo soja sosa kako bi boja jela bila braonkastija.
  • Govedinu poslužiti uz testeninu po izboru ili pire posutu sveže seckanim peršunom.
Tagovi belo vino, govedina, pire krompir, ručak, šampinjoni, senf, soja sos, testenina, večera

Sastojci

  • 600 g goveđeg Rib eye stejka ili drugog odreska po izboru
  • So i biber
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • 25 g maslaca
  • 1 crni luk naseckan na rebra
  • 4 čena belog luka sitno naseckana
  • 300 g šampinjona sitno naseckanih
  • 2 kašike brašna
  • 50 ml belog vina
  • 400 ml goveđe supe
  • 100 g kisele pavlake Belkino
  • 1 kašika dižon senfa
  • Soja sos opciono
  • So i biber po potrebi
  • 500 g testenine

Pogledajte i…