Američke palačinke

Američke palačinke

Lako
1 hour

Sastojci

  • 250 g kisele pavlake Belkino
  • 250 g maskarpone sira
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica vanilla ekstrakta
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soda bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 g brašna
  • Par kašika mleka (po potrebi)
  • 25 g maslaca

  • Mikserom umutiti kiselu pavlaku, maskarpone sir, jaja i vanilu.
  • U smesu dodati šećer, prašak za pecivo, soda bikarbonu, so i brašno pa kratko sjediniti. Po želji razrediti smesu sa par kašika mleka.
  • Maslac dobro zagrejati u “iron cast” tiganju na srednjoj temperaturi.
  • Manjom kutlačom sipati smesu na sredinu tiganja i pustiti da se sama rasporedi po tiganju.
  • Palačinku peći 1,5 minut na jednoj strani pa okrenuti na drugu stranu i peći još jedan minut. Dužina pečenja će zavisiti od zagrejanosti tiganja i njegovog materijal, pa prilagodite dužinu pečenja svom tiganju.
  • Od ove smese biste trebali da dobijete oko 20 palačinki. Poslužite ih sa maskarpone sirom, slatkim od borovnica i svežim borovnicama.
Tagovi američke, borovnice, eurokrem, maskarpone, palačinke, plazma, slatko, vanila

Sastojci

  • 250 g kisele pavlake Belkino
  • 250 g maskarpone sira
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica vanilla ekstrakta
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soda bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 g brašna
  • Par kašika mleka (po potrebi)
  • 25 g maslaca

Pogledajte i…