
Keksići sa punjenjem od limuna

Srednje

4 hours hours

Sastojci
Za punjenje
- 4 jajeta
- 180 g šećera u prahu
- Kora jednog limuna
- 280 ml soka od limuna (oko 4 limuna)
- 40 g gustina
- 100 g maslaca
Za testo
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g maslaca
- 4 kašike smeđeg šećera
- 1 celo jaje i 1 žumance
- Narendana kora limuna
- 100 g kisele pavlake Belkino
Za posipanje
- Šećer u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- Stavite vodu da provri u šerpi, a iznad nje postavite staklenu posudu tako da voda ne dodiruje njeno dno. U posudi umutite dva cela jaja, dva žumanca, šećer u prahu, limunovu koru, sok i gustin.
- Mutite smesu ručno žicom oko 10 minuta dok se ne zgusne. Dodajte maslac, kockicu po kockicu, uz mešanje dok se sve ne sjedini u kremastu masu. Procedite fil, prekrijte folijom i ostavite u frižideru 2–3 sata da se ohladi.
- Za testo, zamesite sve sastojke, pavlaku dodajte po potrebi da biste dobili meko testo koje se lako razvija. Razvijte testo tanko i vadite oblik jajeta. Polovini keksića izvadite kružić po sredini.
- Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C oko 10 minuta, dok blago ne porumene s donje strane.
- Gornje polovine (s otvorom) uvaljajte u šećer u prahu pomešan s vanilin šećerom. Na donje keksiće nanesite fil, poklopite ušećerenim delom i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke.

Tagovi jaja, limun, pavlaka, prhki keksići, smeđi šećer, uskrs
Sastojci
Za punjenje
- 4 jajeta
- 180 g šećera u prahu
- Kora jednog limuna
- 280 ml soka od limuna (oko 4 limuna)
- 40 g gustina
- 100 g maslaca
Za testo
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g maslaca
- 4 kašike smeđeg šećera
- 1 celo jaje i 1 žumance
- Narendana kora limuna
- 100 g kisele pavlake Belkino
Za posipanje
- Šećer u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Pogledajte i…