
Ćufte sa pirinčem u sosu od luka

Lako

1 hour hour

Sastojci
Za ćufte:
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 3 kašike kečapa
- 2 kašike Vorčester sosa
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica začina
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1/2 kašičice suvog crnog luka
- 1/2 kašičice suvog belog luka
- 1 šolja panko prezli
- 1/2 šolje pirinča to!
- 2-3 kašike ulja za pečenje
Za sos od luka:
- 35 g maslaca
- 225 g crvenog luka
- 3 kašike brašna
- 750 ml goveđeg bujona
- 2 kašike Vorčester sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- So i biber po ukusu
- U većoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, kečap, vorčester sos, začine, peršun, panko prezle i sirov pirinač. Dobro promešati dok se svi sastojci ne povežu, a zatim oblikovati osam većih ćufti i blago ih spljoštiti u formu malih pljeskavica.
- U tiganju zagrejati ulje pa pržiti ćufte sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Na pola termičke obrade, ćufte izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane.
- U istom tiganju otopiti maslac, dodati kolutove crvenog luka i dinstati dok ne postanu potpuno omekšali i staklasti. Dodati brašno i kratko propržiti uz mešanje, kako bi se uklonio sirov ukus. Uliti goveđi bujon, vorčester sos i senf, pa sve zajedno promešati i pustiti da proključa.
- Začiniti sos solju i biberom po ukusu, ubaciti grančicu ruzmarina i vratiti ćufte u tiganj. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta. Na polovini kuvanja pažljivo okrenuti ćufte kako bi se pirinač ravnomerno skuvao.
- Kada su ćufte potpuno mekane, a sos se zgusnuo, jelo je spremno za serviranje.

Tagovi ćufte, mleveno meso, pirinač, porodični recept, ručak, sos od luka, topli obrok, Vorčester sos
Sastojci
Za ćufte:
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 3 kašike kečapa
- 2 kašike Vorčester sosa
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica začina
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1/2 kašičice suvog crnog luka
- 1/2 kašičice suvog belog luka
- 1 šolja panko prezli
- 1/2 šolje pirinča to!
- 2-3 kašike ulja za pečenje
Za sos od luka:
- 35 g maslaca
- 225 g crvenog luka
- 3 kašike brašna
- 750 ml goveđeg bujona
- 2 kašike Vorčester sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- So i biber po ukusu
Pogledajte i…