Ćufte sa pirinčem u sosu od luka

Ćufte sa pirinčem u sosu od luka

Lako
1 hour

Sastojci

Za ćufte:

  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike Vorčester sosa
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice suvog crnog luka
  • 1/2 kašičice suvog belog luka
  • 1 šolja panko prezli
  • 1/2 šolje pirinča to!
  • 2-3 kašike ulja za pečenje

Za sos od luka:

  • 35 g maslaca
  • 225 g crvenog luka
  • 3 kašike brašna
  • 750 ml goveđeg bujona
  • 2 kašike Vorčester sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • So i biber po ukusu

  • U većoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, kečap, vorčester sos, začine, peršun, panko prezle i sirov pirinač. Dobro promešati dok se svi sastojci ne povežu, a zatim oblikovati osam većih ćufti i blago ih spljoštiti u formu malih pljeskavica.
  • U tiganju zagrejati ulje pa pržiti ćufte sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Na pola termičke obrade, ćufte izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane.
  • U istom tiganju otopiti maslac, dodati kolutove crvenog luka i dinstati dok ne postanu potpuno omekšali i staklasti. Dodati brašno i kratko propržiti uz mešanje, kako bi se uklonio sirov ukus. Uliti goveđi bujon, vorčester sos i senf, pa sve zajedno promešati i pustiti da proključa.
  • Začiniti sos solju i biberom po ukusu, ubaciti grančicu ruzmarina i vratiti ćufte u tiganj. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta. Na polovini kuvanja pažljivo okrenuti ćufte kako bi se pirinač ravnomerno skuvao.
  • Kada su ćufte potpuno mekane, a sos se zgusnuo, jelo je spremno za serviranje.
Tagovi ćufte, mleveno meso, pirinač, porodični recept, ručak, sos od luka, topli obrok, Vorčester sos

Sastojci

Za ćufte:

  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike Vorčester sosa
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice suvog crnog luka
  • 1/2 kašičice suvog belog luka
  • 1 šolja panko prezli
  • 1/2 šolje pirinča to!
  • 2-3 kašike ulja za pečenje

Za sos od luka:

  • 35 g maslaca
  • 225 g crvenog luka
  • 3 kašike brašna
  • 750 ml goveđeg bujona
  • 2 kašike Vorčester sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • So i biber po ukusu

Pogledajte i…