
Rolovana piletina sa kulenom

Lako

45 minutes minutes

Sastojci
- 500 g pilećih grudi bez kosti i kože
- So i biber po ukusu
- ½ kašičice suvog peršuna
- ½ kašičice suve majčine dušice
- ½ kašičice suvog origana
- ½ kašičice suvog bosiljka
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice crnog luka u prahu
- 20 g rendanog parmezana
- 50 g Delikato slajs kulena
- 90 g kačkavalja
- 200 g pasiranog paradajza
- Pileće grudi zaseći na pola, otvarajući ih kao knjigu, kako bi se dobila ravna i velika šnicla. Lagano ih izlupati čekićem za meso kako bi bile ujednačene debljine.
- U posudi pomešati sve začine i sa ⅔ smese začiniti šnicle, a preostalu trećinu ostaviti za kasnije.
- Šnicle posuti rendanim parmezanom, poređati listiće kulena i postaviti po jedan štapić kačkavalja. Pažljivo urolati piletinu i učvrstiti ivice čačkalicama.
- Rernu zagrejati na 200 °C.
- U manji pekač sipati 120 ml pasiranog paradajza, položiti rolovane piletine, preliti ostatkom paradajza, začiniti preostalim začinima i posuti rendanim kačkavaljem.
- Peći oko 30 minuta, dok se piletina potpuno ne ispeče. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi.
- Služiti uz prilog po izboru.

Tagovi Delikato, hrskavo, italijanski začini, kulen, neodoljiv ukus, paradajz sos, parmezan, piletina iz rerne, rolovano meso
Sastojci
- 500 g pilećih grudi bez kosti i kože
- So i biber po ukusu
- ½ kašičice suvog peršuna
- ½ kašičice suve majčine dušice
- ½ kašičice suvog origana
- ½ kašičice suvog bosiljka
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice crnog luka u prahu
- 20 g rendanog parmezana
- 50 g Delikato slajs kulena
- 90 g kačkavalja
- 200 g pasiranog paradajza
Pogledajte i…