
Corndogs
Srednje
1 hour hour 30 minutes minutes
Sastojci
- 210 g brašna to!
- 225 ml mlake vode
- ½ kašike suvog kvasca
- 1½ kašika šećera
- ½ kašičice soli
- 10 Pli viršli Delikato
- 1 šolja prezli
- 1 l ulja
- U posudi pomešati brašno, vodu, kvasac, šećer i so.
- Prekriti posudu folijom i ostaviti da testo raste 1 sat na toplom mestu. Kada testo naraste, biće ređe i lepljivo. Viršle oljuštiti i nabosti na drvene štapiće.
- Nožem napraviti blage zaseke po površini viršli da bi se testo lakše uhvatilo.
- U manjoj, dubljoj šerpi zagrejati ulje do ključanja.
- Svaku viršlu umočiti u testo, držeći je za štapić, i lagano vrteti da se ravnomerno obloži. Po potrebi viljuškom rasporediti testo po viršli.
- Zatim uvaljati corndog u prezle kako bi se što bolje zalepile.
- Pažljivo spustiti u vrelo ulje i pržiti, povremeno okrećući, dok se ne dobije zlatno-smeđa boja.
- Vaditi na ubrus da se upije višak masnoće.
- Služiti toplo uz kečap, senf i kisele krastavčiće.
Tagovi brza priprema, Delikato, hrskavo, kečap, prženo, senf, snack, street food, užina, viršle
Pogledajte i…



