Njoke sa suvim paradajzom

Njoke sa suvim paradajzom

Lako
25 minutes

Sastojci

  • 350 g krompira
  • 125 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 30 ml ulja iz teglice sa paradajzom
  • 80 g sitno seckanog suvog paradajza u ulju
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 120 ml pileće supe
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber i gruvana paprika po ukusu
  • 100 g mozzarele
  • 25 g rendanog parmezana
  • sitno seckao sveže začinsko bilje (majčina dušica, peršun i bosiljak)

  • Obariti krompir u ljusci pa ga ostaviti da se prohladi. Oljuštiti ga i izgnječiti kao za pire. Dodati mu brašno, so i jaje pa zamesiti testo. Po potrebi dodati još brašna ili vode. Oblikovati lanac debljine 2-3 cm pa ga iseći na komade, širine 2-3 cm. Oblikovati ih na viljušci, tako što ćete svaki utisnuti preko viljuške i ređati njoke da se ne lepe jedna za drugu na radnoj površini.
  • Ulje zagrejati u tiganju pa dodati njoke i dinstati ih dok ne dobiju blagu zlatnu boju (do 5 minuta). Ubaciti sitno seckan paradajz i beli luk pa kratko prodinstati dok paradajz ne omekne. Dodati supu i pavlaku za kuvanje pa kuvati dok smesa ne provri. Posuti začinima po ukusu, parmezanom i mozzarelom.
  • Poklopiti tiganj dok se sir ne otopi pa poslužiti posuto svežim začinskim biljem.
Tagovi njoke, paradajz, ručak, sir, večera, začinsko bilje

Sastojci

  • 350 g krompira
  • 125 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 30 ml ulja iz teglice sa paradajzom
  • 80 g sitno seckanog suvog paradajza u ulju
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 120 ml pileće supe
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber i gruvana paprika po ukusu
  • 100 g mozzarele
  • 25 g rendanog parmezana
  • sitno seckao sveže začinsko bilje (majčina dušica, peršun i bosiljak)

Pogledajte i…