Birria Kesadilja

Birria Kesadilja

Srednje
1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 1 kg goveđeg mesa od buta, isečenog na komade
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 8 suvih ljutih paprika, ostavljenih na 30 minuta u toploj vodi da se rehidriraju
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika Achiote paste (opciono)
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice mlevenog kumina
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 400 g krupno seckanog paradajza iz konzerve
  • 500 ml goveđe supe
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 lovorova lista
  • 1 štapića cimeta
  • 5 klinčića
  • 10 tortilja
  • 400 g rendanog kačkavalja

  • Meso posoliti i pobiberiti sa svih strana. Zagrejati ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi i peći meso dok ne dobije braonkastu boju sa svih strana pa skloniti po strani.
  • Rehidriranim ljutim paprikama odseći peteljke i odstraniti semenke. *Najbolje bi bilo za ovaj recept koristiti kombinaciju suvih meksičkih paprika (guajillo chiles, ancho chillies i arbol chiles), međutim kako ih je teško naći kod nas, domaća ljuta suva paprika će biti i više nego odlična zamena. U blenderu samleti paprike, luk, beli luk, achiote pastu, đumbir, kumin, origano i paradajz u finu smesu.
  • U Instant (One pot) lonac poređati meso na dno, preliti supom, sirćetom i izblendanom smesom pa začiniti sa lovorom, cimetom i klinčićem. Kuvati 75 minuta pa ostaviti lonac još desetak minuta i konačno otvoriti ventil. Ukoliko nemate lonac, ovo jelo možete spremiti i u šerpi, kuvajući na tihoj vatri sve dok se meso ne raskuva da bude zgodno za cepkanje (4 sata).
    Izvaditi meso iz tečnosti i iscepkati ga sa dve viljuške. Dodati mesu jednu kutlaču tečnosti i sve zajedno promešati.
Tagovi goveđe meso, kačkavalj, kesadilja, origano, paradajz, ručak, tortilja, večera

Sastojci

  • 1 kg goveđeg mesa od buta, isečenog na komade
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 8 suvih ljutih paprika, ostavljenih na 30 minuta u toploj vodi da se rehidriraju
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika Achiote paste (opciono)
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice mlevenog kumina
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 400 g krupno seckanog paradajza iz konzerve
  • 500 ml goveđe supe
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 lovorova lista
  • 1 štapića cimeta
  • 5 klinčića
  • 10 tortilja
  • 400 g rendanog kačkavalja

Pogledajte i…