Ćufte sa komoračem
Lako
1 hour hour
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 1 luk sitno naseckan
- 1/2 komorača sitno naseckanog
- 2 čena belog luka sitno naseckana
- 700 g mlevenog junećeg mesa ili svinjskog
- 50 g panko prezli ili običnih
- 30 g parmezana
- 1 jaje
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice origana suvog
- 50 ml ulja za pečenje
- par kašika ulja
- 1 manji luk sitno seckan
- 1 šargarepa sitno seckana
- 2 stabljike celera sitno seckane
- 1/2 komorača sitno seckanog
- 20 g paradajz paste
- 300 ml pasiranog paradajza
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice origana suvog
- 1/4 kašičice bosiljka suvog
- Na ulju izdinstati luk i komorač, dok ne omekšaju, pa dodati beli luk i kratko prodinstati sve zajedno. Skinuti tiganj sa šporeta, prohladiti ga 5 minuta, pa pomešati sa mesom, prezlama, parmezanom, jajem i začinima.
- Oblikovati ćufte težine 40 g, nauljenim rukama, pa ih odložiti se strane.
- Zagrejati ulje, da prekrije dno tiganja, pa peći ćufte dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
- U vatrostalnom tiganju na malo ulja izdinstati luk, šargarepu, celer i komorač dok ne omekšaju pa dodati paradajz pastu i kratko prodinstati. Uliti pasirani paradajz i dodati začine pa kuvati dok se sos blago ne zgusne.
- Vratiti ćuftice u sos i pomešati ih kako bi se ćufte zagrejale.
- Ćufte poslužiti uz pire sos, orzo pastu ili prilog po želji. Pospite sitno seckanim svežim začinskim biljem.
- Ovo jelo je odlično i dan kasnije. Samo pomešajte preostale ćuftice sa ostatkom orzo paste, makaraonama ili pirinčem i zapecite u rerni, na 200°C nekih 15 minuta, posuto kačkavaljem i poslužite.
Tagovi ćufte, kačkavalj, mleveno meso, parmezan, pasirani paradajz, ručak, večera, začini
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 1 luk sitno naseckan
- 1/2 komorača sitno naseckanog
- 2 čena belog luka sitno naseckana
- 700 g mlevenog junećeg mesa ili svinjskog
- 50 g panko prezli ili običnih
- 30 g parmezana
- 1 jaje
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice origana suvog
- 50 ml ulja za pečenje
- par kašika ulja
- 1 manji luk sitno seckan
- 1 šargarepa sitno seckana
- 2 stabljike celera sitno seckane
- 1/2 komorača sitno seckanog
- 20 g paradajz paste
- 300 ml pasiranog paradajza
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice origana suvog
- 1/4 kašičice bosiljka suvog
Pogledajte i…