Ćufte sa komoračem

Ćufte sa komoračem

Lako
1 hour

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 luk sitno naseckan
  • 1/2 komorača sitno naseckanog
  • 2 čena belog luka sitno naseckana
  • 700 g mlevenog junećeg mesa ili svinjskog
  • 50 g panko prezli ili običnih
  • 30 g parmezana
  • 1 jaje
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice origana suvog
  • 50 ml ulja za pečenje
  • par kašika ulja
  • 1 manji luk sitno seckan
  • 1 šargarepa sitno seckana
  • 2 stabljike celera sitno seckane
  • 1/2 komorača sitno seckanog
  • 20 g paradajz paste
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice origana suvog
  • 1/4 kašičice bosiljka suvog

  • Na ulju izdinstati luk i komorač, dok ne omekšaju, pa dodati beli luk i kratko prodinstati sve zajedno. Skinuti tiganj sa šporeta, prohladiti ga 5 minuta, pa pomešati sa mesom, prezlama, parmezanom, jajem i začinima.
  • Oblikovati ćufte težine 40 g, nauljenim rukama, pa ih odložiti se strane.
  • Zagrejati ulje, da prekrije dno tiganja, pa peći ćufte dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
  • U vatrostalnom tiganju na malo ulja izdinstati luk, šargarepu, celer i komorač dok ne omekšaju pa dodati paradajz pastu i kratko prodinstati. Uliti pasirani paradajz i dodati začine pa kuvati dok se sos blago ne zgusne.
  • Vratiti ćuftice u sos i pomešati ih kako bi se ćufte zagrejale.
  • Ćufte poslužiti uz pire sos, orzo pastu ili prilog po želji. Pospite sitno seckanim svežim začinskim biljem.
  • Ovo jelo je odlično i dan kasnije. Samo pomešajte preostale ćuftice sa ostatkom orzo paste, makaraonama ili pirinčem i zapecite u rerni, na 200°C nekih 15 minuta, posuto kačkavaljem i poslužite.
Tagovi ćufte, kačkavalj, mleveno meso, parmezan, pasirani paradajz, ručak, večera, začini

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 luk sitno naseckan
  • 1/2 komorača sitno naseckanog
  • 2 čena belog luka sitno naseckana
  • 700 g mlevenog junećeg mesa ili svinjskog
  • 50 g panko prezli ili običnih
  • 30 g parmezana
  • 1 jaje
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice origana suvog
  • 50 ml ulja za pečenje
  • par kašika ulja
  • 1 manji luk sitno seckan
  • 1 šargarepa sitno seckana
  • 2 stabljike celera sitno seckane
  • 1/2 komorača sitno seckanog
  • 20 g paradajz paste
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice origana suvog
  • 1/4 kašičice bosiljka suvog

Pogledajte i…