![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/IMG_5630-scaled-1.jpg)
Šniclice od tikvica i palente
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 1 tikvica, izrendana i oceđena
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 2 kašike palente
- 1 kašičica soli
- 2 kašike sitno rendanog parmezana, tvrdog sira
- par kašika ulja
Sos
- 2 kašike kisele pavlake Belkino
- 2 kašike majoneza
- vlašac
- Tikvicu izrendati, posoliti pa je iscediti. Dodati jaje, izmešati dobro pa dodati još malo soli, prezle i palentu. Izmešati da se sve sjedini.
- Pomoću dve kašike oblikovati mini šnicle preko papira za pečenje. Od ove smese se dobije 16 komada. Posuti sa sirom, poprskati sa uljem i peći u rerni 20 minuta na 200°C.
- Izmešati pavlaku, majonez i vlašac pa služiti uz šniclice.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi palenta, ručak, tikvice
Sastojci
- 1 tikvica, izrendana i oceđena
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 2 kašike palente
- 1 kašičica soli
- 2 kašike sitno rendanog parmezana, tvrdog sira
- par kašika ulja
Sos
- 2 kašike kisele pavlake Belkino
- 2 kašike majoneza
- vlašac
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…