![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/IMG_4666-scaled.jpg)
SuPer slana peciva
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
55 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kesica suvog kvasca ili kocka svežeg kvasca
- 70 ml ulja
- 120 g posnog margarina
- 80 g maslina
- domaći ajvar
- kečap
- Kvasac razmutiti sa vodom i šećerom. Nakon njegove aktivacije dodati ulje, so i brašno pa umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom da odmara sat vremena. Odvojiti 1/5 testa i ostaviti sa strane. Veliko testo razvući na 1cm debljine, polovinu premazati sa margarinom ili izrendati margarin, preklopiti, razvući opet, premazati polovinu pa opet preklopiti. Ponoviti sve još 2x.
- Razvući na 1cm debljine pa iseći tako da dobijete 4 dugačke trake visine po 7-8 cm. Premazati dve sa kečapom, iseći na tračice široke 1cm, pa te tračice uvijati i ređati na pleh. Jednu traku premazati sa malo ulja i posuti začinima, pa ih isto uviti i poređati na pleh. Jednu traku premazati ajvarom pa iseći na dugačke trakice i napraviti pužiće.
- Peći 20-25 minuta na 200 stepeni.
- Masline staviti u secko, dodati pečen beli luk pa usitniti toliko da se dobije pasta sa komadićima. Deo testa koji smo prvo odvojili razvući u oblik kruga, premazati sa malo paste od maslina i poprskati maslinovim uljem pa peći 20 minuta na 200 stepeni. Iseći na trougliće pa poslužiti zajedno sa pužićima, štapićima, ajvarom i pastom od maslina.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi pecivo, slana peciva, večera
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…