Ćušpajz sa faširima
Lako
1 hour hour
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk, sitno naseckan
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 600 g šargarepe naseckane na žilijen, ili rendane
- 600 ml pileće supe
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica mlevene slačice
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike brašna
- 3 tost parčeta hleba, sredina isekana na kocke
- 1 dl mleka
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 crni luk, sitno izblendan
- 1 jaje
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičica bibera
- 100 g prezli
- Ulje za prženje
- Na ulju izdinstati crni luk dok ne omekša pa dodati beli luk i krako prodinstati sve zajedno. Ubaciti šargarepu i dinstati 5-10 minuta dok šargarepa ne izgubi na masi pa uliti supu, poklopiti i kuvati dok ne omekša skroz. Dodati začine i potom razmutiti brašno sa nekoliko kašika vode pa uliti u šerpu. Kuvati još par minuta pa skinuti sa vatre.
- Hleb preliti mlekom i ostaviti po strani da omekša.
- Mesu dodati crni luk, jaje, začine i hleb pa sve zajedno pomešati. Dodati potom prezle i sve dobro sjediniti. Oblikovati rukama male fašire težine do 100 g svaki.
- Zagrejati ulje u tiganju (da dođe do polovine fašira) pa peći u vrelom ulju fašire, okrećući povremeno dok ne dobiju jako smeđu boju sa svih strana. Služiti tople uz ćušpajz.
Tagovi ćušpajz, faširi, mleveno meso, ručak, začini
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk, sitno naseckan
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 600 g šargarepe naseckane na žilijen, ili rendane
- 600 ml pileće supe
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica mlevene slačice
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike brašna
- 3 tost parčeta hleba, sredina isekana na kocke
- 1 dl mleka
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 crni luk, sitno izblendan
- 1 jaje
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičica bibera
- 100 g prezli
- Ulje za prženje