Ćušpajz sa faširima

Ćušpajz sa faširima

Lako
1 hour

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 600 g šargarepe naseckane na žilijen, ili rendane
  • 600 ml pileće supe
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica mlevene slačice
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašike brašna
  • 3 tost parčeta hleba, sredina isekana na kocke
  • 1 dl mleka
  • 600 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 crni luk, sitno izblendan
  • 1 jaje
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičica bibera
  • 100 g prezli
  • Ulje za prženje

  • Na ulju izdinstati crni luk dok ne omekša pa dodati beli luk i krako prodinstati sve zajedno. Ubaciti šargarepu i dinstati 5-10 minuta dok šargarepa ne izgubi na masi pa uliti supu, poklopiti i kuvati dok ne omekša skroz. Dodati začine i potom razmutiti brašno sa nekoliko kašika vode pa uliti u šerpu. Kuvati još par minuta pa skinuti sa vatre.
  • Hleb preliti mlekom i ostaviti po strani da omekša.
  • Mesu dodati crni luk, jaje, začine i hleb pa sve zajedno pomešati. Dodati potom prezle i sve dobro sjediniti. Oblikovati rukama male fašire težine do 100 g svaki.
  • Zagrejati ulje u tiganju (da dođe do polovine fašira) pa peći u vrelom ulju fašire, okrećući povremeno dok ne dobiju jako smeđu boju sa svih strana. Služiti tople uz ćušpajz.
Tagovi ćušpajz, faširi, mleveno meso, ručak, začini

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 600 g šargarepe naseckane na žilijen, ili rendane
  • 600 ml pileće supe
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica mlevene slačice
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašike brašna
  • 3 tost parčeta hleba, sredina isekana na kocke
  • 1 dl mleka
  • 600 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 crni luk, sitno izblendan
  • 1 jaje
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičica bibera
  • 100 g prezli
  • Ulje za prženje