![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/09/MG_7215-scaled.jpg)
Domaća pita sa bundevom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours 30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 400 g brašna
- 5 g soli
- 60 ml ulja + za podmazivanje
- 200 ml mlake vode
- 1 kg rendane bundeve
- 150 g šećera
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 10 g cimeta
- Testo zamesite od brašna, soli, ulja i vode. Ostavite ga pokriveno krpom, 10 minuta, pa ponovo premesite, nauljite i ostavite sat vremena pokriveno.
- Pomešajte mlevenu bundevu, šećer, keks, orahe i cimet , pa ostavite se strane.
- Testo rastanjite oklagijom, na stolnjaku, sa malo brašna. Nakon što ste ga rastanjili oklagijom, krenite da tanjite rukama, počev od sredine ka spoljašnjosti, polako i nežno koliko vam testo dozvoli.
- Kada ste testo istanjili, nafilujte koru sa svih strana, pa urolajte uz pomoć stolnjaka (sa obe strane) i isecite po sredini. U okrugli pleh urolajte prvu pitu pa nastavite na nju i drugu pitu, ne pritiskajući je.
- Pitu premažite uljem pa pecite na 200°C, do 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Služite toplo sa šećerom u prahu.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi bundeva, cimet, dezert, keks, orasi, pita
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…