Gomboce sa kajsijama
Lako
55 minutes minutes
5
Sastojci
Testo
- 120 g krompir pirea
- 1 jaje
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 200-250 g brašna
Punjenje
- kajsije
- šećer
Mrvice
- prezle
- šećer
- Umesiti testo od navedenih sastojaka, pa ga oblikovati kao baget. Iseći na 16 jednakih delova, svaki deo rastanjiti pa unutra ubaciti po polovinu kajsije uvaljanu u šećer. Kuvati u ključaloj vodi par minuta, gotove su kad isplivaju na površinu.
- Uvaljati ih u smesu prženih prezli i šećera. Prezle možete i sami da napravite, uzmete stari hleb, izmrvite ga i ispržite mrvice sa 3-4 kašike ulja. Kada dobiju zlatnu boju, sklonite ih sa šporeta i dodate šećer. Ukoliko koristite kupovne prezle, isto ih upržite kao i ove.
Tagovi dezert, gomboce, gomboce sa kajsijama, kajsije
Pogledajte i…