Izvrnuta banana torta

Izvrnuta banana torta

Lako
55 minutes
5

Sastojci

  • 40 g maslaca
  • 120 g smeđeg šećera
  • 80 ml slatke pavlake
  • 5 ml arome vanile
  • 1 g soli
  • 2 ili 3 banane
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica arome vanile
  • 110 g mekog brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • 125 g mlevenih oraha (ili kombinacija krupno seckanih i mlevenih)
  • 100 g kisele pavlake Belkino
  • 90 g otopljenog maslaca
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

  • Prvo je potrebno pripremiti preliv od smeđeg šećera. Otopiti maslac, šećer i slatku pavlaku. Topiti mešajući dok se se šećer skroz ne istopi, kuvati nakon ključanja još par minuta pa skinuti sa ringle. Dodati vanilu i so i izliti u kalup (prečnika 23cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Isecite banane po dužini i uronite ih u preliv na dno kalupa.
  • Pripremite fil tako što ćete umutiti jaja, prah šećer i vanilu. Nakon što je dobilo svetlu boju, dodajte brašno, začine, mlevene orahe, pavlaku, maslac, prašak za pecivo i so. Dobro sve umutite, pa konačno izlijte smesu u kalup, pazeći da jednako izlivate smesu svuda po kalupu, kako se banane ne bi pomerale pod nejednakim teretom. Pecite na 180°C između 40 i 50 minuta. Kada je kolač gotov, prohladite ga na 5 minuta pa ga preokrenite na tanjir i uživajte.
Tagovi banana, dezert, torta

Sastojci

  • 40 g maslaca
  • 120 g smeđeg šećera
  • 80 ml slatke pavlake
  • 5 ml arome vanile
  • 1 g soli
  • 2 ili 3 banane
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica arome vanile
  • 110 g mekog brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • 125 g mlevenih oraha (ili kombinacija krupno seckanih i mlevenih)
  • 100 g kisele pavlake Belkino
  • 90 g otopljenog maslaca
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Pogledajte i…