Izvrnuta banana torta
Lako
55 minutes minutes
5
Sastojci
- 40 g maslaca
- 120 g smeđeg šećera
- 80 ml slatke pavlake
- 5 ml arome vanile
- 1 g soli
- 2 ili 3 banane
- 2 jajeta
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica arome vanile
- 110 g mekog brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 125 g mlevenih oraha (ili kombinacija krupno seckanih i mlevenih)
- 100 g kisele pavlake Belkino
- 90 g otopljenog maslaca
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- Prvo je potrebno pripremiti preliv od smeđeg šećera. Otopiti maslac, šećer i slatku pavlaku. Topiti mešajući dok se se šećer skroz ne istopi, kuvati nakon ključanja još par minuta pa skinuti sa ringle. Dodati vanilu i so i izliti u kalup (prečnika 23cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Isecite banane po dužini i uronite ih u preliv na dno kalupa.
- Pripremite fil tako što ćete umutiti jaja, prah šećer i vanilu. Nakon što je dobilo svetlu boju, dodajte brašno, začine, mlevene orahe, pavlaku, maslac, prašak za pecivo i so. Dobro sve umutite, pa konačno izlijte smesu u kalup, pazeći da jednako izlivate smesu svuda po kalupu, kako se banane ne bi pomerale pod nejednakim teretom. Pecite na 180°C između 40 i 50 minuta. Kada je kolač gotov, prohladite ga na 5 minuta pa ga preokrenite na tanjir i uživajte.
Tagovi banana, dezert, torta
Sastojci
- 40 g maslaca
- 120 g smeđeg šećera
- 80 ml slatke pavlake
- 5 ml arome vanile
- 1 g soli
- 2 ili 3 banane
- 2 jajeta
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica arome vanile
- 110 g mekog brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 125 g mlevenih oraha (ili kombinacija krupno seckanih i mlevenih)
- 100 g kisele pavlake Belkino
- 90 g otopljenog maslaca
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Pogledajte i…