Kaneloni sa spanaćem i sirom
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 4 čena belog luka
- 750 ml paradajz pelata
- bosiljak i origano po ukusu
- 450 g sitnog sira Belkino
- 250 g svežeg spanaća
- 30 g rendanog parmezana
- 1 jaje
- prstohvat muskatnog oraščića
- 3 čena belog luka (izgnječenog)
- so i biber po ukusu
- 125 g rendanog pizza sira Belkino
- 20 kanelona
- 125 g rendanog trapista TO!
- U tiganju na ulju izdinstati crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodati paradajz pelat i krčkati 5 minuta na srednjoj temperaturi pa začiniti i skloniti sa vatre. Obariti kratko spanać, ocediti ga od viška vode i naseckati sitno. Pomešati spanać sa jajetom, parmezanom, sitnim sirom, začinima, belim lukom i rendanim trapistom pa skloniti po strani.
- Napuniti špric za kolače sa širokim otvorom sa filom i puniti kanelone sa svake strane filom.
- Na dno pleha za pečenje staviti jednu manju kutlaču sosa pa ređati preko nafilovane kanelone. Kada ih poređate sve, prelijte ostatkom paradajz sosa pa pospite preko rendani trapist. Posudu prekrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče u rernu na 180°C nekih 25 minuta. Skinite foliju i ostavite još 5 minuta sa se zapeče. Poslužite toplo uz još parmezana.
Tagovi kaneloni, paradajz pelat, parmezan, pasirani paradajz, pizza sir, ručak, sitan sir, spanać, trapist
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 4 čena belog luka
- 750 ml paradajz pelata
- bosiljak i origano po ukusu
- 450 g sitnog sira Belkino
- 250 g svežeg spanaća
- 30 g rendanog parmezana
- 1 jaje
- prstohvat muskatnog oraščića
- 3 čena belog luka (izgnječenog)
- so i biber po ukusu
- 125 g rendanog pizza sira Belkino
- 20 kanelona
- 125 g rendanog trapista TO!
Pogledajte i…