Katsu Kari – Piletina na japanski način

Katsu Kari - Piletina na japanski način

Lako
40 minutes

Sastojci

  • 1 kašika ulja
  • 2 srednja luka, naseckana na krupne komade
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 2 srednje šargarepe, naseckane na komade
  • 2 srednja krompira, naseckana na komade
  • 75 g kari paste u kocki (Golden Curry ili Mida’s Classics curry)
  • 600 ml ključale vode
  • 450 g šnicli od pilećih grudi
  • So i biber
  • Brašno
  • 2 jajeta
  • Panko prezle
  • Ulje za pohovanje
  • 125 g oblog pirinča

  • Na zagrejanom ulju prodinstati luk, 5 minuta, dok ne omekša pa dodati beli luk i dinstati još minut. Dodati paradajz pastu, Vorčester sos i šećer i dinstati sve zajedno (1 minut). Ubaciti šargarepu i krompir pa dinstati jedan minut.
  • Razmućenu kocku ubaciti u ključalu vodu, sa ostalim sastojcima, pa povremeno mešati dok smesa ne provri. Smanjiti temperaturu, pokriti poklopcem šerpu i kuvati 30 minuta dok povrće ne omekša sa povremenim mešanjem kako se kari ne bi zalepio za dno šerpe.
  • U međuvremenu ispohovati piletinu tako što ćete pileće šnicle začiniti sa obe strane sa solju i biberom. Zagrejati tiganj sa uljem pa pripremiti sastojke za pohovanje u plitkim posudicama.
    U jednu sipati brašno u drugu razmutiti jaja i u treću sipati Panko prezle. Umakati piletinu u brašno potom u jaja i konačno u prezle. Peći meso u ulju dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane pa odlagati sa strane na ubrus.
  • Obariti pirinač prema uputstvu sa pakovanja.
  • Kada se kari skuvao, poslužiti ga u tanjirima zajedno sa pirinčem i naseckanom piletinom na slajseve. Možete ukrasiti sa seckanim mladim lukom i eventualno nekom sitno seckanom turšijom.
Tagovi kari pasta, krompir, luk, paradajz, pileće grudi, pirinač, prezle, Vorčester sos

Sastojci

  • 1 kašika ulja
  • 2 srednja luka, naseckana na krupne komade
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 2 srednje šargarepe, naseckane na komade
  • 2 srednja krompira, naseckana na komade
  • 75 g kari paste u kocki (Golden Curry ili Mida’s Classics curry)
  • 600 ml ključale vode
  • 450 g šnicli od pilećih grudi
  • So i biber
  • Brašno
  • 2 jajeta
  • Panko prezle
  • Ulje za pohovanje
  • 125 g oblog pirinča

Pogledajte i…