
Katsu Kari - Piletina na japanski način

Lako

40 minutes minutes

Sastojci
- 1 kašika ulja
- 2 srednja luka, naseckana na krupne komade
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica Vorčester sosa
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 2 srednje šargarepe, naseckane na komade
- 2 srednja krompira, naseckana na komade
- 75 g kari paste u kocki (Golden Curry ili Mida’s Classics curry)
- 600 ml ključale vode
- 450 g šnicli od pilećih grudi
- So i biber
- Brašno
- 2 jajeta
- Panko prezle
- Ulje za pohovanje
- 125 g oblog pirinča
- Na zagrejanom ulju prodinstati luk, 5 minuta, dok ne omekša pa dodati beli luk i dinstati još minut. Dodati paradajz pastu, Vorčester sos i šećer i dinstati sve zajedno (1 minut). Ubaciti šargarepu i krompir pa dinstati jedan minut.
- Razmućenu kocku ubaciti u ključalu vodu, sa ostalim sastojcima, pa povremeno mešati dok smesa ne provri. Smanjiti temperaturu, pokriti poklopcem šerpu i kuvati 30 minuta dok povrće ne omekša sa povremenim mešanjem kako se kari ne bi zalepio za dno šerpe.
- U međuvremenu ispohovati piletinu tako što ćete pileće šnicle začiniti sa obe strane sa solju i biberom. Zagrejati tiganj sa uljem pa pripremiti sastojke za pohovanje u plitkim posudicama.U jednu sipati brašno u drugu razmutiti jaja i u treću sipati Panko prezle. Umakati piletinu u brašno potom u jaja i konačno u prezle. Peći meso u ulju dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane pa odlagati sa strane na ubrus.
- Obariti pirinač prema uputstvu sa pakovanja.
- Kada se kari skuvao, poslužiti ga u tanjirima zajedno sa pirinčem i naseckanom piletinom na slajseve. Možete ukrasiti sa seckanim mladim lukom i eventualno nekom sitno seckanom turšijom.

Tagovi kari pasta, krompir, luk, paradajz, pileće grudi, pirinač, prezle, Vorčester sos
Sastojci
- 1 kašika ulja
- 2 srednja luka, naseckana na krupne komade
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica Vorčester sosa
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 2 srednje šargarepe, naseckane na komade
- 2 srednja krompira, naseckana na komade
- 75 g kari paste u kocki (Golden Curry ili Mida’s Classics curry)
- 600 ml ključale vode
- 450 g šnicli od pilećih grudi
- So i biber
- Brašno
- 2 jajeta
- Panko prezle
- Ulje za pohovanje
- 125 g oblog pirinča
Pogledajte i…