Kesten pire poslastica
Lako
43 minutes minutes
5
Sastojci
Za tri čaše
- 100 g keksa
- 25 g maslaca
- par kašika mleka Belkino
- 120 g slatke pavlake
- 100 g krem sira ili maskarpone sira
- malo arome ruma po ukusu
- 200 g kesten pirea
- 50 g sitno seckane čokolade
- 50 g sitno seckanog pečenog lešnika
- Pomešajte plazmu, maslac i mleko, kao što biste za cheesecake da dobijete homogenu smesu, ali je nemojte utiskivati u dno čaše, već je samo blago utisnite po sredini i ostavite da izgleda zrnasto sa strane.
- Umutite slatku pavlaku i odvadite 20g pavlake za spremanje fila od kestena. Sitno izmrvite viljuškom ili narendajte kesten pire pa ga pomešajte sa slatkom pavlakom i ostavite po strani.
- Ostatak slatke pavlake pomešajte sa krem sirom i dodajte malo ruma po ukusu u ovu smesu (ako želite dodajte i šećer) pa napunite špric sa ovom smesom i sipajte preko plazma sloja.
- Preko ovog fila, pospite sitno naseckanu čokoladu pa preko stavite kesten pire sloj i konačno pospite sitno seckanim lešnikom.
Tagovi dezert, kesten pire
Sastojci
Za tri čaše
- 100 g keksa
- 25 g maslaca
- par kašika mleka Belkino
- 120 g slatke pavlake
- 100 g krem sira ili maskarpone sira
- malo arome ruma po ukusu
- 200 g kesten pirea
- 50 g sitno seckane čokolade
- 50 g sitno seckanog pečenog lešnika
Pogledajte i…