Kiš Loren
                Lako
55 minutes minutes
                5
Sastojci
- 200 g mekog brašna
 - 100 g maslaca, hladnog, naseckanog na kockice
 - 200 g slanine
 - 75 g kačkavalja
 - 4 jajeta
 - 200 g kisele pavlake Belkino
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - so po ukusu
 - biber po ukusu
 - muskatni oraščić po ukusu
 
- Zamesiti testo od brašna i maslaca dok ne dobijete sipku smesu. Dodavati hladnu vodu malo po malo dok ne dobijete testo zgodno za razvijanje. Uvijte testo u foliju i ostavite u frižideru da se ohladi dok pripremate fil.
 - Umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje pa začinite sa začinima po ukusu (obratite pažnju na so, u zavisnosti od slanoće slanine koju koristite).
 - Slaninu naseckajte na komadiće i izdinstajte je dok ne promeni boju i omekša pa je sklonite sa strane.
 - Testo konačno razvijte na pobrašnjenoj površini, što tanje tako da stane u pleh za tart (30 cm prečnika) i da imate dovoljno testa za ivice takođe. Na dno, direktno preko testa poređajte slaninu pa preko narendajte oko 50g kačkavalja. Izlijte umućenu smesu preko pa narendajte od gore ostatak kačkavalja.
 - Pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. Primetićete da je gotovo kada se testo odvaja od ivica kalupa. Poslužite sa pavlakom i mladim lukom.
 
        Tagovi doručak, kačkavalj, kiš, pavlaka, slanina
Sastojci
- 200 g mekog brašna
 - 100 g maslaca, hladnog, naseckanog na kockice
 - 200 g slanine
 - 75 g kačkavalja
 - 4 jajeta
 - 200 g kisele pavlake Belkino
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - so po ukusu
 - biber po ukusu
 - muskatni oraščić po ukusu
 
															Pogledajte i…
								
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	


