Kiš Loren
Lako
55 minutes minutes
5
Sastojci
- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca, hladnog, naseckanog na kockice
- 200 g slanine
- 75 g kačkavalja
- 4 jajeta
- 200 g kisele pavlake Belkino
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so po ukusu
- biber po ukusu
- muskatni oraščić po ukusu
- Zamesiti testo od brašna i maslaca dok ne dobijete sipku smesu. Dodavati hladnu vodu malo po malo dok ne dobijete testo zgodno za razvijanje. Uvijte testo u foliju i ostavite u frižideru da se ohladi dok pripremate fil.
- Umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje pa začinite sa začinima po ukusu (obratite pažnju na so, u zavisnosti od slanoće slanine koju koristite).
- Slaninu naseckajte na komadiće i izdinstajte je dok ne promeni boju i omekša pa je sklonite sa strane.
- Testo konačno razvijte na pobrašnjenoj površini, što tanje tako da stane u pleh za tart (30 cm prečnika) i da imate dovoljno testa za ivice takođe. Na dno, direktno preko testa poređajte slaninu pa preko narendajte oko 50g kačkavalja. Izlijte umućenu smesu preko pa narendajte od gore ostatak kačkavalja.
- Pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. Primetićete da je gotovo kada se testo odvaja od ivica kalupa. Poslužite sa pavlakom i mladim lukom.
Tagovi doručak, kačkavalj, kiš, pavlaka, slanina
Sastojci
- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca, hladnog, naseckanog na kockice
- 200 g slanine
- 75 g kačkavalja
- 4 jajeta
- 200 g kisele pavlake Belkino
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so po ukusu
- biber po ukusu
- muskatni oraščić po ukusu
Pogledajte i…