Kobasice u jorkširskom pudingu
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 3 jaja
- 250 ml mleka Belkino
- 130 g brašna
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 6 Delikato narodnih kobasica
- malo svežeg ruzmarina (opciono)
Sos:
- 15 g maslaca
- 1 crni luk, naseckan na trakice
- 1 čen belog luka, sitno naseckan
- 15 g brašna
- 250 ml supe
- 1 kašičica Vorčester sosa
- malo soli i bibera
- Umutiti jaja, dodati mleko, brašno, so i biber pa ostaviti smesu po strani. Upaliti rernu da se greje na 220°C. U tiganju izdinstati kobasice da promene boju sa svih strana pa ih izvaditi napolje.
- Kada se rerna zagrejala, malo nauljiti tepsiju za pečenje pa je staviti u rernu da se zagreje na 15 minuta.
- U istom tiganju u kom ste dinstali kobasice otopiti maslac pa izdinstati crni luk (5 minuta), dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati brašno i dinstati još minut dok se ne zagreje. Dodati supu, Vorčester sos, so i biber i dinstati dok se smesa ne zgusne pa skloniti sa vatre.
- U vreli pekač, koristeći rukavice, pažljivo poređajte kobasice pa oko njih izlite prethodno umućenu smesu. Pospite malo svežeg ruzmarina pa pecite 25 minuta dok testo ne naraste i dobije reš smeđu boju.
- Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi pa poslužite uz ranije pripremljeni sos ili senf i kečap.
Tagovi jaja, kobasice, mleko, ručak, ruzmarin, Vorčester sos
Sastojci
- 3 jaja
- 250 ml mleka Belkino
- 130 g brašna
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 6 Delikato narodnih kobasica
- malo svežeg ruzmarina (opciono)
Sos:
- 15 g maslaca
- 1 crni luk, naseckan na trakice
- 1 čen belog luka, sitno naseckan
- 15 g brašna
- 250 ml supe
- 1 kašičica Vorčester sosa
- malo soli i bibera
Pogledajte i…