Kobasice u jorkširskom pudingu

Kobasice u jorkširskom pudingu

Lako
1 hour
5

Sastojci

  • 3 jaja
  • 250 ml mleka Belkino
  • 130 g brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 6 Delikato narodnih kobasica
  • malo svežeg ruzmarina (opciono)

Sos:

  • 15 g maslaca
  • 1 crni luk, naseckan na trakice
  • 1 čen belog luka, sitno naseckan
  • 15 g brašna
  • 250 ml supe
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • malo soli i bibera

  • Umutiti jaja, dodati mleko, brašno, so i biber pa ostaviti smesu po strani. Upaliti rernu da se greje na 220°C. U tiganju izdinstati kobasice da promene boju sa svih strana pa ih izvaditi napolje.
  • Kada se rerna zagrejala, malo nauljiti tepsiju za pečenje pa je staviti u rernu da se zagreje na 15 minuta.
  • U istom tiganju u kom ste dinstali kobasice otopiti maslac pa izdinstati crni luk (5 minuta), dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati brašno i dinstati još minut dok se ne zagreje. Dodati supu, Vorčester sos, so i biber i dinstati dok se smesa ne zgusne pa skloniti sa vatre.
  • U vreli pekač, koristeći rukavice, pažljivo poređajte kobasice pa oko njih izlite prethodno umućenu smesu. Pospite malo svežeg ruzmarina pa pecite 25 minuta dok testo ne naraste i dobije reš smeđu boju.
  • Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi pa poslužite uz ranije pripremljeni sos ili senf i kečap.
Tagovi jaja, kobasice, mleko, ručak, ruzmarin, Vorčester sos

Sastojci

  • 3 jaja
  • 250 ml mleka Belkino
  • 130 g brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 6 Delikato narodnih kobasica
  • malo svežeg ruzmarina (opciono)

Sos:

  • 15 g maslaca
  • 1 crni luk, naseckan na trakice
  • 1 čen belog luka, sitno naseckan
  • 15 g brašna
  • 250 ml supe
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • malo soli i bibera

Pogledajte i…