Kolač sa limunom u čaši

Kolač sa limunom u čaši

Lako
15 minutes

Sastojci

Za krem:

  • 2 šolje sirovog indijskog oraha
  • 100 ml mleka
  • 200 ml javorovog sirupa
  • rendana kora jednog limuna
  • 4 kašike soka od limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice soli

Za podlogu:

  • 150 g Lotus keksa ili bilo kog keksa po izboru
  • 3 Medjool urme
  • 3 kašičice otopljenog kokosovog ulja

  • Indijske orahe preliti vodom tako da budu potpuno prekriveni i ostaviti da odstoje najmanje 8 sati ili preko noći.
  • Sledećeg dana, oceđene orahe staviti u blender i dodati mleko, javorov sirup, rendanu koru limuna, sok od limuna, ekstrakt vanile i so. Sve zajedno blendirati dok se ne dobije glatka i kremasta smesa.
  • U seckalici usitniti keks, urme i kokosovo ulje dok se sastojci ne povežu u rastresitu masu.
  • U plitke čaše ređati slojeve, najpre oko 25 g podloge od keksa, zatim 80 g krema. Po želji, završiti s dodatnim slojem keksa za dekoraciju i ukrasiti komadićem limuna.
  • Ostaviti u frižideru da se kolač rashladi, a može se poslužiti i odmah.
Tagovi bez pečenja, indijski orah, javorov sirup, keks, letnji recept, limun, osvežavajući ukus, zdrava poslastica

Sastojci

Za krem:

  • 2 šolje sirovog indijskog oraha
  • 100 ml mleka
  • 200 ml javorovog sirupa
  • rendana kora jednog limuna
  • 4 kašike soka od limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice soli

Za podlogu:

  • 150 g Lotus keksa ili bilo kog keksa po izboru
  • 3 Medjool urme
  • 3 kašičice otopljenog kokosovog ulja

Pogledajte i…