Kuglof sa kesten pireom
Lako
50 minutes minutes
Sastojci
- 50 g mlevenih badema
- 20 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g maslaca, sobne temperature
- 140 g kristal šećera
- 4 jaja
- 200 g kesten pirea
- 2 kašike arome ruma
- 2 kašike sitno seckane čokolade ili suvih grožđica
- prah šećer za posipanje
- Pomešati suve sastojke, bademe, brašno i prašak za pecivo pa ostaviti po strani. Umutiti mikserom maslac sa šećerom pa polako dodavati jedno po jedno žumance. Kada ste dobili homogenu smesu ubacite kesten pire i rum.
- Nakon toga polako dodajte suve sastojke i čokoladu/grožđice i ostavite smesu po strani. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrsti šam pa tu smesu dodajte u prvu smesu i sjedinite spatulom, pažljivim pokretima.
- Smesu izručite u kalup za kuglof, koji ste prethodno premazali maslacem i brašnom, pa pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Tagovi dezert, kesten pire, kuglof
Pogledajte i…