Lepinjice sa urnebesom
Lako
1 hour hour
Sastojci
- 300 ml mlake vode
- 5 g instant kvasca
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- Prstohvat soli
- 600 g crvene paprike šilja
- 450 g grčkog sira Belkino
- 150 g sitnog sira Belkino
- 3 bela luka izblendana
- 3 kašike ljute gruvane paprike
- So i biber po ukusu
- U mlaku vodu sipati kvasac i šećer pa pomešati smesu i ostaviti je na 5 minuta da se aktivira. Dodati brašno pa zamesiti testo dok se ne formira lopta, dodati so pa ga rukama još mesiti. Formirati testo u loptu i ostaviti pokriveno da raste 30 minuta.
- U međuvemenu zagrejati rernu na max i peći paprike na plehu, bliže gornjem grejaču i okretati ih da se sa svih strana jednako zapeku (20 minuta). Ostaviti paprike da se prohlade pa ih oljuštiti i izblendati zajedno sa belim lukom.
- Ocediti papriku, od viška tečnosti, pa je pomešati sa grčkim sirom, sitnim sirom, gruvanom paprikom, solju i biberom.
- Testo podeliti na 8 delova (oko 100 g po lopti) i na malo brašna istanjiti loptice u krug oklagijom.
- Na svako testo staviti po 1-2 kašike urnebesa, zatvoriti sa svih strana fil testom, pa lagano i nežno oklagijom istanjiti u lepinjicu. Ukoliko vam pukne po rubovima, u toku pečenja samo stisnite spatulom stranu gde je rupa.
- Lepinjice pecite u tiganju sa uljem dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane, pa polužite uz urnebes.
- *Urnebes u ovom receptu je napravljen u znatno većoj količini od potrebne za ove lepinjice, za lepinjice ćete potrošiti ¼ smese.
Tagovi doručak, grčki sir, lepinjice, paprika, sitan sir, urnebes, večera
Sastojci
- 300 ml mlake vode
- 5 g instant kvasca
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- Prstohvat soli
- 600 g crvene paprike šilja
- 450 g grčkog sira Belkino
- 150 g sitnog sira Belkino
- 3 bela luka izblendana
- 3 kašike ljute gruvane paprike
- So i biber po ukusu
Pogledajte i…