Mus od limuna

Mus od limuna

Lako
3 hours

Sastojci

  • 4 jaja
  • 180 g šećera u prahu
  • 280 ml soka od limuna 4 velika
  • 40 g gustina
  • 100 g maslaca
  • 240 ml slatke pavlake

  • Staviti šerpu sa malo vode da provri. Preko nje staviti staklenu posudu, tako da voda ne dodiruje dno posude, pa u toj posudi umutiti 2 žumanca, 2 jaja, šećer u prahu, koru od jednog limuna, sok od limuna i gustin. Mutiti smesu žicom za mućenje, 10 minuta, dok se fil blago ne zgusne i jaja termički ne obrade.
  • Dodavati maslac, kocku po kocku i mešati žicom za mućenje dok se sve ne otopi i fil postane kremast, do 5 minuta.
  • Skinuti fil sa šerpe pa ga procediti u hladnu i suvu posudu, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi na hladnom mestu (2-3 sata).
  • Nakon toga umutiti, mikserom, slatku pavlaku pa postepeno dodavati slatkoj pavlaci fil od limuna i mešati spatulom.
  • Izliti mus u koru od limuna ili ga rasporediti po čašama sa malo rendane kore limuna od gore kao dekor (možete poslužiti i uz keksiće po izboru). Ohladiti mus u frižideru nekoliko sati pred služenje.
Tagovi dezert, limun, mus

Sastojci

  • 4 jaja
  • 180 g šećera u prahu
  • 280 ml soka od limuna 4 velika
  • 40 g gustina
  • 100 g maslaca
  • 240 ml slatke pavlake

Pogledajte i…