![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/01/kinder-milk.jpg)
Kinder Milchschnitte sa jagodama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 5 kašika glatkog brašna
- 1 kašika vanilin šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 5 kašika šećera
Fil
- 350 ml slatke pavlake
- 1 kesica šlag fixa
- 2 kašike meda
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g svežih jagoda, iseckanih
- Razdvojite belanca od žumanaca i posebno umutite sneg od belanaca i žumanaca sa šećerom. U smesu sa žumancima i šećerom dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i umutiti glatku ujednačenu masu.
- Nakon toga polako dodati jednu trećinu snega od belanaca pa mešati, dodati polako i ostatak belanaca uz lagano mešanje dok se ne dobije ujednačena masa. Izliti na peki papir koji ste stavili na tepsiju i peći na 180 stepeni od 10 do 15 minuta.
- Možete proveriti čačkalicom da li je kora pečena. Kada se kora prohladi rasecite je na pola.
- Umutite slatku pavlaku i šlag fix, dodajte med i vanilin šećer i na kraju polako umešajte seckane jagode. Namažite jednu koru filom, postavite drugu odozgo i ostavite da se ohladi u frižideru. Secite oblike po želji i uživajte u ovoj laganoj poslastici.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, jagode, kinder
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…