![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/DSC00430-scaled.jpg)
Štrudla sa makom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 5 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 0.75 ml mleka Belkino
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 90 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 2 žumanca
- 300 g brašna T-400
Za nadev
- 200 g mlevenog maka
- 120 g šećera u prahu
- 30 g maslaca
- 1 kašika meda
- 100 g suvog grožđa
- U mlako mleko dodajte izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i kašičicu soli i ostavite da odstoji desetak minuta. U sud sipajte rastopljen kvasac i žumance, dodajte šećer u prahu i umutite varjačom. U smesu polako dodajte brašno i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Testo ostavite da odmori pola sata. Testo rasteglite po veličini pleha na peki papiru.
- Nadev pripremate tako što pomešate mleveni mak i šećer u prahu, pa dodate rastopljen maslac, vrelo mleko i kašiku meda i promešajte. Nadev ravnomerno rasporedite po rastegljenom testu i preko njega pospite suvo grožđe. Urolajte sa obe strane uz pomoć peki papira i ostavite da odstoji desetak minuta.
- Za premaz koristite jedno žumace i malo mleka
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, mak, štrudla, štrudla sa makom
Sastojci
- 0.75 ml mleka Belkino
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 90 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 2 žumanca
- 300 g brašna T-400
Za nadev
- 200 g mlevenog maka
- 120 g šećera u prahu
- 30 g maslaca
- 1 kašika meda
- 100 g suvog grožđa
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…