Musaka sa tikvicama i krompirom
Lako
1 hour hour
4.84
Sastojci
- 25 ml ulja TO!
- 200 g naseckanog crnog luka
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 700 g mlevenog mesa, svinjskog ili mešanog
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 kašika vegete
- 1 kašika ljute gruvane paprike (opciono)
- 1 kašičica suve majčine dušice
- 1 kašičica suvog peršuna
- so i biber po ukusu
- 1 kg oljuštenog krompira, naseckanog na kolutove
- 250 g tikvica, naseckanih na kolutove
- 3 jajeta TO!
- 100 g jogurta Belkino
- 200 g kisele pavlake Belkino
- Crni luk izdinstajte na ulju, dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Dodajte mleveno meso pa dinstajte dok ne promeni boju. Dodajte začine, dobro sjedinite pa sklonite sa vatre.
- U vatrostalnoj tepsiji poređajte polovinu krompira na dno pekača, prelijte polovinom fila, preko poređajte sloj tikvica praćen ostatkom fila i konačno prekrijte ostatkom krompira.
- Pecite u rerni na 220C dok pripremate fil.
- Razmutite jaja sa jogurtom i kiselom pavlakom, prelijte preko musake, pa pecite još 40-50 minuta (po potrebi pokrijte folijom). Servirati toplo uz sveže seckani peršun.
Tagovi jogurt, krompir, mleveno meso, musaka, pavlaka, peršun, ručak, tikvice
Sastojci
- 25 ml ulja TO!
- 200 g naseckanog crnog luka
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 700 g mlevenog mesa, svinjskog ili mešanog
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 kašika vegete
- 1 kašika ljute gruvane paprike (opciono)
- 1 kašičica suve majčine dušice
- 1 kašičica suvog peršuna
- so i biber po ukusu
- 1 kg oljuštenog krompira, naseckanog na kolutove
- 250 g tikvica, naseckanih na kolutove
- 3 jajeta TO!
- 100 g jogurta Belkino
- 200 g kisele pavlake Belkino
Pogledajte i…