Noisette torta

Noisette torta

Srednje
3 hours
5

Sastojci

  • 6 belanaca
  • prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g gustina
  • 150 g čokolade
  • 500 ml mleka Belkino
  • 125 g maslaca, sobne temperature
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • krupno seckani lešnici

  • Zagrejati rernu na 180°C. Umutiti belanca sa prstohvatom soli dok ne zapene pa dodavati postepeno šećer dok se belanci ne umute u čvrsti i sjajni šam. Dodati kakao prah, lešnik i prašak za pecivo i pomešati spatulom nežno da se sve sjedini.
  • Nauljiti 3 kalupa prečnika 20 cm i izliti podjednako smesu u kalupe. Peći 10 minuta kore pa ih izvaditi napolje da se prohlade.
  • Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne uvećaju u volumenu, dobiju svetlo žutu boju i sav šećer se ne rastopi. Dodati gustin u fil i umešati spatulom dok se ne sjedini.
  • Otopiti 150 g čokolade na pari pa staviti po strani. Staviti mleko u šerpu da provri, smanjiti temperaturu pa dodati smesu od žumanaca i mutiti na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne.
  • Dodati čokoladu u smesu i dobro sjediniti fil žicom za mućenje pa ga prekriti folijom i ostaviti po strani da se prohladi na sat vremena. Umutiti penasto maslac pa dodati u fil, ili direktno dodati u fil ukoliko je još topao, i sjediniti sve zajedno.
  • Filovati kore sa filom pa ostaviti u frižideru da se prohlade (najbolje preko noći).
Tagovi čokolada, dezert, lešnici, torta

Sastojci

  • 6 belanaca
  • prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g gustina
  • 150 g čokolade
  • 500 ml mleka Belkino
  • 125 g maslaca, sobne temperature
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • krupno seckani lešnici

Pogledajte i…