Pancerote
Lako
2 hours hours 30 minutes minutes
Sastojci
- 20 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 250 ml mleka
- 200 ml vode
- 50 ml ulja
- 700 g mekog brašna
- 100 g kulena Delikato
- 100 g čajne kobasice Delikato
- 250 g pizza sira Belkino
- 10 kašika kisele pavlake Belkino
- kečap
- origano
- Ostavite kvasac sa šećerom da se aktivira u toplom mleku (10 minuta). Zamesite testo od kvasca, vode, ulja, brašna i prstohvata soli. Formirajte lopticu i ostavite pod krpom da se duplira u veličini (sat vremena). Razmesite testo i podelite na 10 kugli i ostavite ih da malo nadođu još (10 minuta).
- Svaku lopticu razvaljajte oklagijom na prečnik 19 cm i filujte polovinu testa sa kečapom, origanom, pavlakom, čajnom i kulenom i kačkavaljem. Pređite sa malo vode preko ivica testa pa prebacite drugu polovinu testa preko fila i prstima blago utisnite ivice.
- Viljuškom dodatno pritisnite šavove na par centimetara razmaka i ostavite po strani. U tiganju zagrejte ulje (dovoljno da vam pancerota bude na pola uronjena u ulje) i pecite pancerote par minuta dok ne porumene sa obe strane. Služite tople sa kečapom preko.
Tagovi čajna, kulen, pancerote, pizza sir, večera
Sastojci
- 20 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 250 ml mleka
- 200 ml vode
- 50 ml ulja
- 700 g mekog brašna
- 100 g kulena Delikato
- 100 g čajne kobasice Delikato
- 250 g pizza sira Belkino
- 10 kašika kisele pavlake Belkino
- kečap
- origano
Pogledajte i…