
Paradajz supa sa ćuftama

Lako

1 hour hour

Sastojci
- 500 g svinjskog mlevenog mesa Delikato
- 1 jaje
- 50 g prezli
- 25 g rendanog parmezana
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica soli
- Pola kašičice suvog bosiljka
- Pola kašičice suvog peršuna
- Pola kašičice suve majčine dušice
- Pola kašičice mlevenog bibera
- Par kašika maslinovog ulja
- 1 sitno seckani luk
- 1 zelena babura, sitno naseckana
- 2 šargarepe, sitno naseckane
- 500 ml pasiranog paradajza
- 500 ml supe
- 400 g paradajz pelata
- 250 ml vode
- 1 šolja sitne paste po izboru
- So, biber i gruvana ljuta paprika po ukusu
- U posudi sjediniti mleveno meso, jaje, prezle, parmezan, ulje i začine. Nauljenim rukama oblikovati male ćuftice (dobije se oko 20-22 komada).
- Zagrejati rernu na 200°C. Ćuftice poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 25 minuta, dok ne dobiju braon boju. Izvaditi ih i ostaviti po strani.
- U većoj šerpi zagrejati ulje. Dodati luk, papriku i šargarepu, pa dinstati dok luk ne omekša.Dodati pasirani paradajz, supu, pelat i vodu. Ostaviti da provri, zatim kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta dok povrće ne omekša.
- Ubaciti pastu i ćuftice u supu. Kuvati prema uputstvu na pakovanju paste (dok ne bude al dente).
- Začiniti supu po ukusu, dodati još vode ako želite ređu konzistenciju, pa poslužiti posutu parmezanom i seckanim peršunom.

Tagovi ćufte, mleveno meso, paradajz supa, parmezan, ručak, začini
Sastojci
- 500 g svinjskog mlevenog mesa Delikato
- 1 jaje
- 50 g prezli
- 25 g rendanog parmezana
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica soli
- Pola kašičice suvog bosiljka
- Pola kašičice suvog peršuna
- Pola kašičice suve majčine dušice
- Pola kašičice mlevenog bibera
- Par kašika maslinovog ulja
- 1 sitno seckani luk
- 1 zelena babura, sitno naseckana
- 2 šargarepe, sitno naseckane
- 500 ml pasiranog paradajza
- 500 ml supe
- 400 g paradajz pelata
- 250 ml vode
- 1 šolja sitne paste po izboru
- So, biber i gruvana ljuta paprika po ukusu
Pogledajte i…