Paradajz supa sa ćuftama

Paradajz supa sa ćuftama

Lako
1 hour

Sastojci

  • 500 g svinjskog mlevenog mesa Delikato
  • 1 jaje
  • 50 g prezli
  • 25 g rendanog parmezana
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica soli
  • Pola kašičice suvog bosiljka
  • Pola kašičice suvog peršuna
  • Pola kašičice suve majčine dušice
  • Pola kašičice mlevenog bibera
  • Par kašika maslinovog ulja
  • 1 sitno seckani luk
  • 1 zelena babura, sitno naseckana
  • 2 šargarepe, sitno naseckane
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 500 ml supe
  • 400 g paradajz pelata
  • 250 ml vode
  • 1 šolja sitne paste po izboru
  • So, biber i gruvana ljuta paprika po ukusu

  • U posudi sjediniti mleveno meso, jaje, prezle, parmezan, ulje i začine. Nauljenim rukama oblikovati male ćuftice (dobije se oko 20-22 komada).
  • Zagrejati rernu na 200°C. Ćuftice poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 25 minuta, dok ne dobiju braon boju. Izvaditi ih i ostaviti po strani.
  • U većoj šerpi zagrejati ulje. Dodati luk, papriku i šargarepu, pa dinstati dok luk ne omekša.
    Dodati pasirani paradajz, supu, pelat i vodu. Ostaviti da provri, zatim kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta dok povrće ne omekša.
  • Ubaciti pastu i ćuftice u supu. Kuvati prema uputstvu na pakovanju paste (dok ne bude al dente).
  • Začiniti supu po ukusu, dodati još vode ako želite ređu konzistenciju, pa poslužiti posutu parmezanom i seckanim peršunom.
Tagovi ćufte, mleveno meso, paradajz supa, parmezan, ručak, začini

Sastojci

  • 500 g svinjskog mlevenog mesa Delikato
  • 1 jaje
  • 50 g prezli
  • 25 g rendanog parmezana
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica soli
  • Pola kašičice suvog bosiljka
  • Pola kašičice suvog peršuna
  • Pola kašičice suve majčine dušice
  • Pola kašičice mlevenog bibera
  • Par kašika maslinovog ulja
  • 1 sitno seckani luk
  • 1 zelena babura, sitno naseckana
  • 2 šargarepe, sitno naseckane
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 500 ml supe
  • 400 g paradajz pelata
  • 250 ml vode
  • 1 šolja sitne paste po izboru
  • So, biber i gruvana ljuta paprika po ukusu

Pogledajte i…